Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine Sport & Goede doelen - Op donderdag 30 september vindt de vierde editie van kitesurfmarathon ‘Hoek tot Helder’ plaats met als doel om zo veel mogelijk geld binnen te halen voor de Hartstichting. Het is een ware ‘beretocht’ die hoogstwaarschijnlijk alleen kan worden voltooid door echte fanatieke en goed getrainde ‘kite-dyhards’ die 130 kilometer misschien wel de zeer onstuimige Noordzee moeten trotseren. Nog vóór het evenement morgen daadwerkelijk is er door de deelnemers, sponsoren en kitefans al een bedrag binnengehaald van ca € 550.000.

Bekende namen onder de deelnemers zijn onder andere de kite pro’s Kevin Langeree en Lasse Walker en ook oud-schaatser Mark Tuitert. Ook Beau van Erven Dorens heeft zich suf getraind om deel te nemen voor de kitesurfmarathon. Vorig jaar moest hij in de buurt van Katwijk opgeven en daarom heeft hij zich tijdens zijn voorbereiding extra in het zweet gewerkt om dit keer, hoogstwaarschijnlijk net als de meeste deelnemers, behoorlijk uitgeput in Den Helder te finishen.

Een must voor de echter kitesurfer
Hoek tot Helder staat op de bucketlist-event van elke fanatieke kitesurfer. En dus komen er dit jaar zo’n 450 de zee trotserende kitesurfers naar Hoek van Holland die rond 07.00 uur starten voor hun hemelsbrede 130 kilometer lange surftocht. Vanwege alle noodzakelijk te maken manoeuvres als gevolg van het gedrag van de wind, kan de daadwerkelijk te trotseren afstand wel eens oplopen tot een kleine 200 kilometer kan oplopen. De Hoek tot Helder wordt dan ook gezien als ’s werelds langste kitesurftocht die in één dag wordt afgelegd.

Kite 4 Charity Recordbedrag voor Hartstichting
‘Kite 4 Charity’ zamelt het geld in voor de Hartstichting. Nu al is er een bedrag ingezameld van zo’n € 550.000,= een absoluut recordbedrag dat nog nooit eerder is geëvenaard. De opbrengst ging de afgelopen jaren naar wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten en werden er, dankzij het plaatsen van AED’s, meerdere levens gered langs de Nederlandse kust.

“Net als bij de Elfstedentocht zijn we afhankelijk van het weer. Pas 48 uur van tevoren weten we of het event door kan gaan”, aldus Hugo de Koning, mede-eigenaar van hoofdsponsor YoungCapital en tevens een echte kitefanaat. Vooralsnog heeft de organisatie een ‘go’, en dus staan alle dyhards te trappelen om het water in te gaan.

Jos de Jong

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs