Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine Sport – “Als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup”, zo bedacht de KNVB. Vanwege alle corona-ellende en alles wat dit ‘alle angst aandacht vragende virus’ op maatschappelijk en ook op sportief niveau allemaal teweeg heeft gebracht met alle ellende vandien, staken de bestuurders van de KNVB de koppen bij elkaar en hebben de ‘KNVB Regio Cup’ in het leven geroepen.

‘Voetbal Fietsroute Cup’
De KNVB Regio Cup heeft een regionale aanpak. Bij de Koninklijke HFC heb ik al een andere naam gehoord voor deze alternatieve cup en die door de mannen daar de naam ‘Voetbal Fietsroute Cup’ heeft gekregen. Er wordt dus gevoetbald met andere clubs die met de fiets bereikbaar zijn. In hoeverre er bij de bepaling van de clubs rekening wordt gehouden met het uithoudingsvermogen van alle spelers, coaches en begeleiders, weet ik niet. Maar ik kan me zo voorstellen dat er om die reden in bepaalde regio’s meer kan worden gevoetbald dan in andere regio’s. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en andere grote steden bivakkeren bijvoorbeeld veel meer voetbalclubs in de nabije buurt dan in het Nood-Hollandse Langedijk of Den Helder, het Friese Wolvega, het Limburgse Geleen of het Zeelandse Westcapelle.

De regionale fietsrouteaanpak zorgt op deze manier natuurlijk voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby’s. Met ingang van half februari begint de KNVB voor de Categorie A een inventarisatie welke clubs met welke teams mee willen doen. Teams in de Categorie B doen sowieso standaard mee tenzij men daar geen heil in ziet en zich afmeldt. De nadere invulling van deze legendarische Regio Cup met het aantal teams per poule, hangt ook nog eens af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar is om sowieso nog wedstrijden te kunnen spelen.

Mogelijkheden benutten
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten. Dus als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup. We hopen dat eerst de volwassenen ook weer normaal mogen trainen. Veel van deze 600.000 voetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is voor de gezondheid en de weerstand, zowel lichamelijk als geestelijk. Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen, want dat hebben we allemaal zo enorm gemist.”

Jos de Jong

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

03 maart 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

D Reizen

Center Parcs

Aanbevolen artikelen