NLMagazine Lifestyle & Gezondheid, Recepten - 30 graden en toch soep eten? Maak een heerlijke gazpacho! Gazpacho is een Spaans voorgerecht, namelijk een koude soep van rauwe groenten en kruiden. Dit recept heb je binnen een paar minuten op tafel. Een gazpacho eet je echt koud dus laat hem minimaal een uur in de koelkast staan.
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 500 gram tomaten
- 3 el rode wijnazijn
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- Snuf peper en zout
- Sneetje brood
- Geroosterde paprika
- Halve rode peper
- Verse basilicum voor de garnering
Bereiding
Snijd de tomaten en rode ui in grove stukken en doe in een blender. Bewaar ¼ van de komkommer en snijd de rest ook in stukken en voeg toe aan de blender. Voeg de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn en rode peper toe en mix door elkaar.
Voeg dan de gegrilde paprika en het brood toe en mix nogmaals goed door. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als het goed is, is de gazpacho precies de juiste dikte. Maar als de gazpacho toch te dik is, kun je een beetje water toe voegen, voeg extra brood toe als hij te dun is.
Schenk de gazpacho in kommen of glaasjes en zet ze minimaal een uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Snijd de overgebleven komkommer in kleine blokjes en garneer samen met de basilicum over de glaasjes gazpacho. Gazpacho is lekker als voorgerechtje, bij tapas of als lichte lunch en wordt ijskoud geserveerd. Met dit recept maak je ongeveer één liter gazpacho, goed voor vier kommen of zes glaasjes.
Tip:
serveer deze gazpacho samen met de tortilla!
Bon Provecho, ofwel eet smakelijk!