Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle, welzijn & Gezondheid - De Landelijke Borstvoedingsraad (LBR) zet zich in voor een omgeving waarin borstvoeding geven de norm is. In dit kader organiseert zij in samenwerking met het Voedingscentrum van 4 t/m 10 oktober de borstvoedingsweek, met als thema ‘Borstvoeding: Een gedeelde verantwoordelijkheid’.

De Landelijke Borstvoedingsraad
De Landelijke Borstvoedingsraad (LBR) zet zich onder andere in om een gezonde start voor kinderen mogelijk te maken. De raad wil bewerkstelligen dat meer kinderen in Nederland langer borstvoeding krijgen om zodoende bij te dragen aan een betere gezondheidsuitkomst voor jonge kinderen en hun moeders.

Meer rust en thuiswerken gunstig voor borstvoeding
Van de vrouwen die in coronatijd een kind kregen, startte 98% met borstvoeding. Zo’n 14% van deze vrouwen meent dat zij door corona langer borstvoeding hebben gegeven. Goede ondersteuning, meer rust en thuiswerken lijken daarbij een rol te hebben gespeeld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum onder 2073 moeders tussen 18 en 45 jaar. Borstvoeding, zo vindt men, is en gedeelde verantwoordelijkheid. Wil je kennisnemen van dit onderzoek Lees hier het hele bericht.

Gratis online symposium ‘Borstvoeding: een gedeelde verantwoordelijkheid'
Op woensdag 6 oktober van 14.30 - 16.30 organiseren het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad het online mini-symposium ‘Borstvoeding: een gedeelde verantwoordelijkheid’. In het symposium staan recente inzichten en cijfers rondom borstvoeding centraal en wordt borstvoeding vanuit een internationaal perspectief belicht. Lees verder en meld je aan.

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit