Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Bij een stressvolle gebeurtenis kiest het lichaam er automatisch voor om zichzelf te beschermen door zich in een staat van alertheid te brengen (‘Fight or flight’) of door zich samen te spannen (‘Freeze’). In onze huidige maatschappij worden we, zeker op dit moment, blootgesteld aan chronische stressoren, waardoor de natuurlijke toestand van ‘Fight or Flight’ actief blijft.

Het gevolg hiervan is een grote hoeveelheid adrenaline en cortisol in het bloed, waardoor een verhoogde spierspanning ontstaat, hetgeen een negatief effect heeft op onze weerstand en ziektes in de hand kan werken.


“Om deze spanning los te laten, hoort het lichaam te gaan trillen of schudden. Dit is een mechanisme waarmee we ons lichaam vrij van stress kunnen maken. Wij mensen onderdrukken vaak dit systeem en negeren daarmee onbewust ons natuurlijk herstelmechanisme”, aldus Laura Sinnema die in 2010 haar eigen TRE-praktijk opende in Haarlem. Dieren snappen dit beter en schudden de stress vaak van zich af. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit gedrag bij paarden en honden. 

“Tension Release Excersises (TRE) is een bijzonder makkelijke en zeer effectieve wetenschappelijke zelfhulpmethode, waarin je leert zelf de spanning los te laten”, vervolgt zij. Met 6 simpele oefeningen en twee trilsessies, leert Laura hoe je Tension Release veilig en effectief kunt toepassen. 


TRE leent zich uitermate goed voor online sessies, een prachtige manier om juist in deze tijd, veilig te leren hoe je zelf stress weer kunt loslaten. Laura: “Een matje, een muur en makkelijke kleren is alles wat je nodig hebt. Een prachtige methode die ondersteunt bij het verminderen en verwerken van stress, angst en spanning en die bijdraagt aan trauma herstel.” 


Sinds 2010 runt Laura Sinnema haar eigen TRE-praktijk in Haarlem. Zij studeerde af aan de Hogere Hotelschool en was 10 jaar werkzaam als salesmanager bij grote verzekeraars. Laura is reislustig en ondernemend en bracht sinds 2006 bijna 5 jaar van haar leven al reizend door. Met name het continent Afrika heeft haar hart gestolen. Met eigen vervoer reisde ze door 18 Afrikaanse landen en woonde, werkte en studeerde zij in Tanzania, Zuid Afrika en Zambia. Inmiddels is ze getrouwd met de leukste safarigids uit Zambia.

In 2010 besloot zij het roer om te gooien. De nieuwsgierigheid over de werking van het menselijk lichaam deed haar besluiten om zich verder te verdiepen in de basis Natuurgeneeskunde, Complementaire Therapie, Life Science-therapie, Orthomoleculaire geneeskunde, KPNI-therapie en Trauma Prevention. Hierdoor begrijpt zij als geen ander hoe blokkades kunnen ontstaan: “In de praktijk deel ik mijn inzichten, kennis en ervaring om mijn cliënten zodanig te inspireren dat ook zij hun weg kunnen vinden naar herstel, balans en rust.”

 

Meer informatie
TRE-Haarlem: www.tre-haarlem.nl.

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

18 mei 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit