Lifestyle & Gezondheid
Typography

Rotterdams bureau wil met gratis app heel Nederland helpen om handen beter te wassen

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid – Vandaag, 15 oktober is de internationale dag van het handen wassen. Het Rotterdamse ontwerpbureau Dio Agency stelt vanaf vandaag een professionele app gratis beschikbaar die heel Nederland aan het handen wassen moet krijgen. De app, met de naam Primio, wordt al langer gebruikt in de zorg en stimuleert handhygiëne met kleine kennismodules, activiteiten en reminders.

De ontwikkelaars stellen de app gratis beschikbaar, omdat zij ervan overtuigd zijn dat gezond gedrag een steuntje in de rug nodig heeft. “De overheid probeert met alle basisregels en maatregelen om verspreiding van Covid-19 terug te dringen, maar er zijn geen hulpmiddelen die ons ondersteunen in het volgen van die regels terwijl die juist zo essentieel zijn”, legt ontwerper Christiaan Uythoven, directeur van Dio Agency uit. Bekijk hiervoor tevens zijn YouTube-opname Gedrag bepaalt effect maatregelen
Volgens de ontwerper is het gebrek aan hulpmiddelen een groot gemis in de huidige situatie. Immers, ons gedrag bepaalt in hoeverre de maatregelen van het kabinet effect hebben. “Aandacht verslapt nu eenmaal na verloop van tijd. Dat is menselijk. Met Primio hopen we daar op het gebied van handen wassen verandering in te brengen. De app stimuleert hygiënisch gedrag op een positieve manier. Denk aan kaartjes met handige hygiëne-tips waar je doorheen kunt ‘swipen’, een actielijst en korte uitlegvideo’s”, aldus Christiaan.


We zullen het samen moeten doen
Dat de ‘positieve zetjes’ van de app goed werken, is onder meer te zien in de samenwerking tussen het ontwerpbureau en Lelie zorggroep. “De bewustwording onder zorgmedewerkers is daar dankzij de inzet van Primio gegroeid”, vervolgt Christaan. “De app is eigenlijk ook ontwikkeld voor deze zorgprofessionals, maar we geloven dat het ook helpt in huishoudens om de handhygiëne te verhogen. Daarom willen we de Primio voor iedereen in Nederland toegankelijk maken. Waarom we dat gratis doen? Omdat we willen handelen conform de zo belangrijke woorden van premier Rutte: “We zullen het samen moeten doen.”

De applicatie Primio is vanaf nu gratis te downloaden in alle App Stores.

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

21 oktober 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit

Aanbevolen artikelen