Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Iedereen zou moeten weten dat je 2 vormen van bewustzijn hebt, bewust en onbewust. Je bewuste brein kun jezelf sturen en uitschakelen.

Bv met opzet aan iets willen denken, willen slapen etc. Het bewuste brein kan ook zichzelf  (tijdelijk ) uitschakelen bij bv een traumatische gebeurtenis, maar het onderbewuste brein kun je niet uitschakelen, dat brein staat 24/7 dag en nacht aan en slaat alles op wat het hoort ,maar kan geen onderscheid maken tussen echt en niet echt. Voorbeeld: je kijkt naar een enge film, je wéét ook dat het film is maar je kunt realistisch reageren door bang te worden.

Het onderbewuste brein is 95 % van ons brein. Stel, jij zegt:  “Ik wil niet ziek worden”. Dan hoort jouw onderbewuste brein: “Ik word ziek”. Het onderbewuste brein kan geen ontkenningen opnemen. Waar denk je bijvoorbeeld aan als iemand je zegt “Denk niet aan de roze olifant!”

De media en de reclame weet dit en maakt hier slim gebruik van. Sinds maart worden wij bang gemaakt , alle nieuwsberichten , talkshows etc praten uitsluitend over Corona of COVID-19. Herhalen, herhalen, herhalen. Wij denken zelf alles te kunnen beslissen, maar dat is helaas niet waar. Wij staan constant bloot aan informatie die door ons onderbewuste brein wordt opgeslagen. Veel dingen doen wij automatisch en denken niet na over deze handelingen zoals bijvoorbeeld lopen, fietsen etc. Dat is ons ooit geleerd, ons onderbewuste brein slaat het op en laat ons deze vaardigheden automatisch verrichten.

Als je nadenkt, dan weet je ook hoe schadelijk nieuws kan zijn en hoe je mensen simpel kunt manipuleren. Als ik je door de supermarkt laat lopen waar ik op voorhand veel gele bordjes op ooghoogte heb geplaatst en ik zou je vragen om een kleur op te schrijven, dan zou jij geel schrijven omdat jouw onderbewuste brein deze kleur als uitspringend heeft ervaren. Dit wetend kun je iedereen en alles manipuleren.

Stel dat de regering vaccinatie min of meer zou verplichten en jij doet het niet, dan bestaat de mogelijkheid dat jij niet meer in een vliegtuig, trein of bus mag reizen of dat je niet meer naar de bioscoop, het theater, sportwedstrijden etc. mag. Een soort merkteken dat je een gevaar bent voor de medemens. Het kan zelfs zo gek worden dat verzekeringen je niet meer verzekeren en dus ook geen ziektekosten meer uitkeren als je niet gevaccineerd bent of het meest extreme: er is voor jou geen werk meer. En zo kun je eindeloos doorfilosoferen. Massahysterie op een zachte manier.
Ik hoop zo dat ik er naast zit.

 

Lillian Klaus

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

12 augustus 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit

Aanbevolen artikelen