Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Wanneer zal er op de TV en in alle mainstream-media eindelijk weer eens sprake zijn van objectieve informatie en correct op echte waarheden beruste journalistiek, objectieve journalistieke onderzoeken en berichtgeving.

Met name sinds de corona-pandemie is er sprake van bijzonder eenzijdige informatie. Kijk bijvoorbeeld naar talkshows, waar 5 mensen elkaar maar al te graag aanvullen over hetzelfde onderwerp (zeker als het corona betreft, de politiek etc) en waar slechts één persoon aanwezig is die hier anders over denkt en daarom enorm aan de tand wordt gevoeld en zich als het ware moet verdedigen vanwege zijn andere standpunt.
2 tegen twee, of vier tegen vier of 11 tegen 11 is veel eerlijker. In de sport weet speelt men bijvoorbeeld óók met hetzelfde aantal deelnemers. Iedereen winst probeert te halen maar wel met hetzelfde aantal deelnemers. Veel eerlijker.

Wat zou het leuk, interessant en boeiend zijn om in de journalistiek en bij specifieke berichtgeving eenzelfde aantal voorstanders en tegenstanders aan het woord te laten. Dan wordt de TV eindelijk weer eens interessant en misschien worden talkshows dan ook boeiender en zullen meer mensen deze programma’s gaan volgen. Daar is nu geen sprake meer van en dus is het vaak beter maar helemaal niet meer naar de TV te kijken dan te worden opgezadeld met subjectieve informatie.

Iemand met me eens?

Jos de Jong

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching