Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagzine Maatschappij - Wat gebeurt er als je binnen een geloofsgemeenschap opgroeit en je jezelf er op een dag niet meer thuis voelt? Daarover praat schrijver en presentator Özcan Akyol met zes voormalig gelovigen in Vrijdenkers. Wij spraken ‘Eus’ over de vierdelige serie: "De loyaliteit aan het geloof is vaak groter dan de loyaliteit aan een kind." Vrijdenkers, vanaf 2 mei iedere zondag om 17:40 uur op NPO 2.


Özcan Akyol in gesprek met Inge in Vrijdenkers © HUMAN

Wat is het nut van de man?
"De man is uit de mode", stelt oud-journalist en schrijver Maarten Huygen. Er is volgens hem veel oog voor de schadelijke kanten van mannelijkheid en voor hun oververtegenwoordiging in misdaad, seksueel misbruik en geweld. Maar staan daar ook voordelen tegenover, en wat zijn die dan? Luister de podcast van Brainwash (45 min.) met Huygen of lees het interview.


Een vallende man © Pixabay / Pexels

Hoe de oppositie in Rusland de kop wordt ingedrukt
Marina Litvinovichm bezoekt demonstranten die na de arrestatie van Aleksej Navalny gevangen zijn gezet en doet online verslag hiervan. De Moskoviet staat inmiddels op iedere Russische zwarte lijst en werd tijdens demonstraties in elkaar geslagen en gearresteerd. Desalniettemin gaat ze onverstoorbaar door. Kijk nu 2Doc Kort: Winter in Moskou (12 min.). Weinig tijd? Check dan de HUMAN Shortdoc (2 min.).


2Doc Kort: Winter in Moskou © HUMAN / Deepfocus

Niet-werkend wondermiddel
Kort na het uitbreken van de coronapandemie lijkt het ‘wondermiddel’ tegen COVID-19 gevonden: het malaria-medicijn hydroxychloroquine. Overal is de aandacht op het middel gevestigd. Hoe kon een medicijn, waarvan nu duidelijk is dat het niet werkt, uitgroeien tot zo’n grote hype? Kijk zondag naar de laatste aflevering van Argos Medialogica, om 22:10 uur op NPO 2. Op argosonderzoekt.nl vind je meer journalistiek speurwerk en achtergronden.


Argos Medialogica: De Hydroxychloroquine-hype © HUMAN-VPRO

Winstgevende glamour of achterhaalde kostenpost? 
Een loonsverhoging, een dure speedboot en de vakantie in Griekenland. Het leverde het koningshuis veel kritiek op en het vertrouwen daalde. Wat kost het koningshuis en wat levert het op? Welke rol moet de koning vervullen? En hoe toekomstbestendig is het koningshuis? Luister maandag naar De Publieke Tribune Radio, om 20:30 uur op NPO Radio 1. Heb jij een vraag voor de uitzending? Stuur ‘m nu in!

Koning Willem-Alexander © RVD - Paul Tolenaar

Hoera! 75 jaar Humanistisch VerbondHet Humanistisch Verbond
is een onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. Ze komen in actie als keuzes over leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. En dat al 75 jaar lang. Leer het Humanistisch Verbond kennen én help tegelijkertijd vrijheden te beschermen. Speciaal voor vrienden van HUMAN is er het speciale introductielidmaatschap van 30 euro. Help mee, maak nu kennis.

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching

Kranten ad