Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Ondanks het feit dat de temperatuur gedurende het Pasweekend wel eens drastisch omlaag kan gaan, achten vele lokale overheden het essentieel om toch vooral extra te handhaven. In vele gemeenten gaat de politie op pad om toch vooral in stadsparken en andere rustgevende plekken strenger op te treden tijdens de te verwachten Paasdrukte en gaat handhaven op met name alcoholgebruik.

Als tijdens het komende weekend het weer een beetje meezit, de zon zich weer lekker laat zien en de mensheid eindelijk weer naar buiten kan, kan het wel eens druk worden op locaties waar men, wellicht onder het genot van een alcoholische versnapering, weer eens kan voelen wat het is om mens te zijn. De overheden zijn daar vooralsnog niet blij mee omdat de coronamaatregelen wel eens niet optimaal zouden kunnen worden nageleefd. Eindelijk weer eens gezellig in een park en minimaal 1.5 meter afstand kan best wel eens een moeilijke opgave worden.  Hieronder een paar voorbeelden van gemeentelijke standpunten. 

Arnhem
In Arnhem was het begin deze week al ‘prijs’, toen groepen jongeren elkaar op lekkere hapjes en drankjes trakteerde in het Sonsbeekpark. En daar moet dus tegen worden opgetreden aldus burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. Hij is van mening dat het onverantwoord is om ‘samen te klitten’.

Utrecht
In Utrecht is men druk doende om de Paasgasten die even naar buiten willen, alsnog en opnieuw te attenderen op alle corona-ellende. Dat doet men door op de grasmatten van diverse stadsparken de bekende cirkels aan te brengen die bezoekers er toch vooral van moet weerhouden om van elkaar te genieten binnen de 1.5 meter. Voldoende afstand is ook hier het motto. Het aantal cirkels is beperkt, dus als die er niet meer zijn is het park vol en kun je maar beter wegblijven. De gemeente was ook vorig jaar te spreken over deze maatregel, die zij dus nu opnieuw continueert. Uiteraard treden handhavers en politie op bij overtreding van de regels. Pas dus op, de boetes liegen er niet om!

Nijmegen
In Nijmegen heeft de politie een mobiele post geplaatst in het Kronenburgerpark omdat deze week het weer een fraaie zonnige wending heeft genomen en mensen zichzelf weer buiten willen vermaken in met name de beschikbare parken, zoals bijvoorbeeld het Kronenburgerpark. De kans dat hierbij de regels worden overtreden is volgens de politie groot en dus gaat men de komende Paasdagen extra handhaven en let daarbij met name op groepsvorming en alcoholgebruik.

Den Haag
In Den Haag is men van mening dat het aanbrengen van cirkels voor voldoende afstand een goede oplossing is. Ook hier zal de politie optreden indien de regels worden overtreden. Omdat het weer wellicht omslaat en men de afgelopen dagen tot op zekere hoogte in de stadsparken al uitgebreid heeft genoten van de zon, vraagt de politie de medewerking van de burgers om met name gedurende deze zonnige dagen, geen rotzooi achter te laten in de parken. Afgelopen dinsdag was men schijnbaar zo in de wolken van de zon, dat men vergeten is om de eigen janboel mee naar huis te nemen. Parken lagen vol met allerlei troep en dat is niet de bedoeling.

Amsterdam
Amsterdam wijst er in de media nog eens extra op dat men buiten conform de coronamaatregelen met slechts twee personen of één huishouden bij elkaar mag komen. Groepsvorming is uit den boze en daar zal ook stevig tegen worden opgetreden.

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching

Kranten ad