Politiek & Maatschappij
Typography

Sietske Hoogenboom & Door Frankema - NLMagazine Politiek & Maatschappij - De demonstratie tegen de Corona-maatregelen op 29-08-20 in Berlijn gaat de geschiedenis in als een historisch moment.

Ten eerste vanwege het enorme aantal mensen (meer dan 1 miljoen) uit zowel Duitsland als diverse andere Europese landen dat deelnam aan de demonstratie en vanwege de aanwezigheid van en toespraken van Robert F. Kennedy.

In 1963 sprak zijn oom, John F. Kennedy, de historische woorden: “Ich bin ein Berliner”, waarmee hij de steun van de Verenigde Staten aan West-Berlijn benadrukte, 22 maanden nadat de communistische DDR (een satelliet-staat van de Sovjet-Unie) de Berlijnse muur had gebouwd.1

De toespraak van John F. Kennedy wordt als een van de beste toespraken aller tijden beschouwd en geldt nog steeds als een opmerkelijk moment in de Koude oorlog. Zijn neef Robert F. Kennedy is eveneens een begenadigd spreker die door de Berlijners tijdens deze historisch zo belangrijke vrijheidsdemonstratie met open armen werd ontvangen. 

Robert Kennedy sprak over overheidscontrole door angst, en hij sprak zich uit tegen totalitarisme. Hij zei dat overheden tezamen met de rijksten der aarde hun macht misbruiken en de volksgezondheid ondermijnen. Robert meldde eveneens dat 5G ons door de strot wordt geduwd als een goede zaak, maar dat het zal worden gebruikt voor het verzamelen van persoonlijke gegevens en het onder controle houden van de burgers. Ook stak hij zijn mening over Corona niet onder stoelen of banken en benoemde de COVID 19-pandemie een aangestuurde crisis die de middenklasse vernietigt, de wereldbevolking armer maakt en de machtige elite nog machtiger. Robert sloot af met de boodschap dat we onze medemens, onze kwetsbare kinderen en onze vrijheden en democratie moeten beschermen!  

“Toen mijn oom, John F. Kennedy hier kwam in 1963 was er een gevecht gaande om de democratie in stand te houden. Hij zou geschokt zijn, want heden ten dage is er weer een groot gevecht gaande. Overheden houden van pandemieën. Het geeft hen de mogelijkheid om angst te zaaien en autoritaire controle uit te oefenen op de bevolking. En om gehoorzaamheid af te dwingen van de maatschappij. Voor de eerste keer zien we dat dit gelijktijdig, wereldwijd plaatsvindt. Ik dacht dat dit misschien over honderden jaren ooit zou kunnen gebeuren, maar het gebeurt NU – en het is aan DEZE generatie om op te staan en de terreur te stoppen”, aldus Robert Kennedy tijdens zijn speech op 29 augustus 2020. 

Wilt u de volledige toespraak nogmaals horen, ga dan naar https://youtu.be/-u3H3PvebBU

Toespraak op de vooravond van de demonstratie
Op de vooravond van de demonstratie had Kennedy een ontmoeting met onder andere arts Heiko Schöning, en advocaat Markus Haintz – waarin de Europese uitbreiding van de door Kennedy opgerichte non profit organisatie ‘Children’s Health Defense’ werd aangekondigd. Ook deze speech kunt u terugluisteren op https://youtu.be/6zuiQ07DYJ4 U kunt hiervoor zelfs de Nederlandse ondertiteling rechtsonder in het scherm aanzetten.

Impressie van meer dan 1 miljoen mensen op de been
Wilt u een impressie van de demonstratie, raadpleeg dan https://youtu.be/iRw0CXOH3yY

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching

Kranten ad

Aanbevolen artikelen