Politiek & Maatschappij
Typography

NL Magazine Maatschappij & Politiek – Vele duizenden betogers kwamen zaterdag bijeen op het Malieveld in Den Haag om hun ongenoegen te uiten over het coronabeleid van de overheid.

Het protest is een initiatief van Viruswaanzin, een organisatie die al twee keer eerder zonder succes probeerde toestemming te krijgen voor een demonstratie. Ook in Berlijn waren veel mensen op de been om ook dáár te demonstreren tegen het Duitse corona-overheidsbeleid

Waarom protesteren
De organisatoren zijn van mening dat alle maatregelen, inclusief het bewaren van anderhalve meter afstand, per direct moeten worden gestopt. In Nederland is men faliekant tegen de invoering van de spoedwet waarin allerlei (goed en weloverwogen?) coronamaatregelen officieel worden vastgelegd.
Verder verzet men zich duidelijk tegen de term ‘het nieuwe normaal’ (in dit kader zijn de waardevolle woorden, die ook de geschiedenisboeken ingaan, van onze Koning Willem Alexander “niet normaal maken wat niet normaal is”, zo legendarisch en hoopvol). Verder is men bang dat iedereen wordt verplicht zich te laten inenten zodra er een mogelijk vaccin is ontwikkeld.

Aantal demonstranten
Naast de duizenden betogers op het Mailieveld werd er tegelijkertijd eveneens gedemonstreerd in Berlijn. Michael Ballweg, een ondernemer die ooit burgemeester van Stuttgart hoopt te worden, had tot de demonstratie opgeroepen. Duitse media spreken over vele duizenden betogers. De politie heeft het over ca 15.000 betogers terwijl er in de media sprake is van 20-25.000 personen. Als je echter naar de foto’s kijkt, dan lijkt het alsof die 15, 20 of 25.000 personen gewoon een klein onderdeel zijn van de grote massa die er aanzienlijk groter uitziet. De organisatie in Duitsland verwachtte ca 500.000 man. Dat lijkt misschien veel en is misschien ook wel wat overtrokken. Feit blijft dat er veel meer betogers op de been waren dan de aantallen die de politie en de sommige media meldden.

 

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching

Kranten ad

Aanbevolen artikelen