Economie & Duurzaamheid
Typography

NL Magazine Economie - Je hebt je voorgenomen om een elektrische auto te kopen en je mag ernaar uitkijken dat je in termen van kosten voor brandstof flink gaat bezuinigen. Dit omdat elektriciteit stukken goedkoper is dan benzine. Op verschillende publieke plekken kun je je auto laden of thuis een laadpaal te laten installeren. Maar oplaadpalen kunnen niet zonder meer thuis geïnstalleerd worden. In deze blog vertellen we hoe het allemaal aan toe gaat of moet gaan. 

Locatie van de laadpaal

Indien je ervoor kiest om een laadpaal thuis te laten installeren, dan moet je rekening houden met de locatie waar je deze zult neerzetten. In praktische zin houdt dit in dat je dan moet beschikken over een eigen oprit. Indien dat niet zo is bij jou huis, dan kun je ervoor kiezen om je auto naast je huis op te laden. In het geval waarbij je je auto naast het huis wil laten opladen, zal je eventueel vergunning van de gemeente moeten vragen. Het komt erop neer dat een laadpaal thuis installeren op eigen grond gedaan moet worden. 

Geen eigen parkeerplaats

Indien je je bevindt in een flat of een appartement, wordt het stukken lastiger om een laadpaal te laten installeren. Indien er wel sprake is van een parkeerplaats, bijvoorbeeld op gemeenschappelijke grond, dan kun je altijd een verzoek indien bij de Vereniging van Eigenaren om die te laten plaatsen. Maar ook in het geval waarbij je een parkeergarage hebt bij een appartement is de Vereniging van Eigenaren de aangewezen plek waar je moet zijn om het te laten installeren. Indien er helemaal geen sprake is van een parkeerplaats, dan moet je het helaas hebben van een openbare laadpaal. 

Is mijn huis geschikt?

De aangehaalde punten zijn in essentie waar het om gaat wanneer je ervoor wil kiezen om een laadpaal thuis te laten installeren. Indien je de mogelijkheid hebt om je elektrische auto bij je huis te parkeren, dan bestaat er in de meeste gevallen dan ook de mogelijkheid om een laadpaal te installeren. Indien dat niet het geval is, dan wordt het al een stuk lastiger om een laadpaal bij de eigen woning te installeren.

 

Afbeelding:
https://pixabay.com/nl/photos/laadstation-e-mobiliteit-laden-kolom-5212924/

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

12 augustus 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue