Economie & Duurzaamheid
Typography

NLmagazine Economie Duurzaamheid Educatie -- De werkloosheid in Nederland is historisch laag, ondanks de pandemie waarmee het land te kampen heeft. Veel bedrijven hebben moeite met het vinden van geschikt personeel. Dat geldt niet alleen voor het personeel op de werkvloer, maar ook voor de C-line. Het vinden van geschikte executives voor deze C-line blijkt lastiger dan op voorhand vaak gedacht wordt.

Het maakt dat het inschakelen van een professioneel executive search bureau door steeds meer bedrijven overwogen wordt. Een dergelijke partij biedt een andere service dan een klassiek uitzendbureau. Men richt zich hier specifiek op geschikt personeel voor de top van een organisatie.

Headhunter inschakelen biedt verschillende voordelen
Door als bedrijf voor de hulp van een headhunter in Nederland te kiezen, profiteer je van verschillende voordelen. De ervaring die deze partijen hebben maakt dat ze snel herkennen of iemand geschikt is voor de top van het bedrijfsleven. Een uitgebreid CV zegt vaak lang niet alles over de capaciteiten van een werknemer. Soms zijn het juist de jonge arbeidskrachten zonder een jarenlange ervaring, die vernieuwing kunnen brengen in de werkwijze en structuur van een organisatie. Iets wat bedrijven helpt een volgende stap te zetten. Dat is overigens niet het enige voordeel. Denk aan ook de pool van kandidaten waarover deze partijen doorgaans beschikken.

Top van het bedrijf moet achter de visie staan
Bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor de top van de organisatie is het belangrijk om rekening te houden met de missie en visie van het bedrijf. Iemand die in de top komt te zitten moet achter de visie van de organisatie staan. Evenals dat deze zich moet kunnen vinden in de missie die het bedrijf voor de komende periode heeft. Wanneer dit niet het geval is, zal een nieuw lid van de C-line al snel uit de pas lopen. Het zorgt eerder voor wrijving, dan voor vooruitgang binnen de organisatie. Tegelijkertijd kan het prettig zijn om iemand in dienst te nemen die vooruitstrevend is, passend binnen diezelfde missie en visie.

Interim managers eveneens lastig te vinden
Niet alleen in de zoektocht naar blijvende krachten voor de top van een bedrijf is het lastig om tot geschikte kandidaten te komen. Ook wanneer het gaat om een interim manager wordt vaak niet direct een passende kandidaat gevonden. Door een interim manager aan te nemen via een headhunter bureau kun je snel de volgende, gewenste stappen zetten als organisatie. Het maakt het echter niet minder belangrijk, dat een nieuwe collega past binnen de missie en visie die het bedrijf heeft uitgestippeld.

Foto: Ben Rosett via Unsplash

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue