Economie & Duurzaamheid
Typography

BenMobiel, biedt administratieve oplossing - NLMagazine Economie & Duurzaamheid - De reiskostenvergoeding gaat per 1 oktober op de schop. Dit heeft voor iedere werkgever een impact op de administratieve lasten. benMobiel zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid en haalt deze administratie bij je weg, ook als je je protocol al hebt gewijzigd.

Zoals Visma | Raet in haar bericht op WijLimburg vorige week terecht heeft geconstateerd, geeft het gros van de werkgevers vooralsnog geen invulling aan de veranderende regelgeving ten aanzien van reiskostenvergoedingen die 1 oktober haar intrede doet. De tijd begint te dringen.

Taboe reiskostenvergoedingen vanaf 1 oktober 2021
Reiskostenvergoeding voor thuiswerkdagen mogen niet meer. Alleen daadwerkelijke reisdagen mogen nog belastingvrij vergoed worden. Voor veel werknemers zal dit betekenen dat een vaste reiskostenvergoeding er niet meer in zit. Alleen als de werknemer minstens 128 dagen per jaar naar een vaste werkplek reist, mag een vaste reiskostenvergoeding worden betaald. Anders zal op basis van declaratie of nacalculatie moeten worden vergoed. De werkgever dient de reisbewegingen van haar medewerkers opnieuw in kaart te brengen, iets waar veel werkgevers niet op zijn voorbereid. benMobiel als oplossing

App declaratie reiskosten
Een app die de te declareren reiskosten van een medewerker kant-en-klaar aanlevert bij de salarisadministratie spreekt voor deze organisaties tot de verbeelding. Ook een eventuele thuiswerkvergoeding kan hierin worden ondergebracht. Optioneel geldt dat ook voor overige declaraties zoals hotelovernachtingen, tankbonnen, werkmateriaal en eetbonnen.
Doordat benMobiel de reiskostenvergoeding van een organisatie kent (met al haar eventuele componenten) en de medewerker op dagniveau met één klik op het beeldscherm haar reisbeweging administreert, kan de salarisadministratie een maatwerk rapportage genereren op dag-, maand- en jaarniveau.

Buiten een kostenbesparing en minder werkdruk, biedt dit de organisatie tevens de benodigde managementinfo om mobiliteitsbeleid te kunnen bepalen. Geen app met heel veel toeters en bellen, maar gewoon een functioneel goede app die voor zowel medewerker als organisatie prettig werkbaar is. benMobiel is ontwikkeld i.s.m. MKB en grootbedrijven uit de commerciële en (semi)overheidssectoren.

Meer informatie
Neem contact op met Martijn Meij, projectmanager benMobiel, op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar
06 38 30 47 10.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

28 juli 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue

Kranten ad