Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Zijne Majesteit de Koning bracht dinsdagochtend 22 september een bezoek aan stichting Bedrijf en Samenleving in Haarlem. Met het project ‘Time2Shine’ won de stichting dit jaar een van de drie Appeltjes van Oranje, de jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven.

‘Time2Shine’ zet mentoren uit met name het bedrijfsleven in om jongeren bij de samenleving te betrekken en betrokken te houden.

Koning Willem-Alexander sprak tijdens het bezoek in Sociëteit Vereniging Haarlem met de initiatiefnemers en betrokkenen over het ontstaan, de ontwikkeling en de ambities van ‘Time2Shine’. Vier deelnemende jongeren en hun mentoren vertelden de Koning over hun aanpak en persoonlijke resultaten.

De jongeren die deelnemen aan ‘Time2Shine’ hebben verschillende achtergronden, maar allen met een kwetsbaarheid waar zij in hun eigen netwerk geen ondersteuning voor hebben. De stabiele basis van de mentoren is daarom van grote meerwaarde in het contact. De jongeren kiezen zelf op welke leefgebieden ze stappen willen zetten.

De aanpak kan bijvoorbeeld gericht zijn op school, werk, financieel beheer, huisvesting en wonen of gezondheid en sociale contacten.

Stichting Bedrijf & Samenleving is natuurlijk uitermate trots dat ‘Time2Shine’ zo koninklijk mag shinen!

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

21 oktober 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Kranten ad

Aanbevolen artikelen