Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie - Mylocalshop biedt lokale ondernemers tijdens coronacrisis gratis online winkel platform. Lokale winkels en restaurants hebben met behulp van MyLocalShop per direct een gratis online winkelplatform gedurende de coronacrisis. Er is op dit moment lokaal een grote behoefte aan online promotie- en bestel mogelijkheden. MyLocalShop staat klaar om ondernemers in alle dorpen en steden in Nederland te helpen.

NLMagazine Economie - Mylocalshop biedt lokale ondernemers tijdens coronacrisis gratis online winkel platform. Lokale winkels en restaurants hebben met behulp van MyLocalShop per direct een gratis online winkelplatform gedurende de coronacrisis. Er is op dit moment lokaal een grote behoefte aan online promotie- en bestel mogelijkheden. MyLocalShop staat klaar om ondernemers in alle dorpen en steden in Nederland te helpen.

Lokale Winkeliers en ondernemers kunnen vanaf deze week met behulp van MyLocalShop direct in hun eigen dorp of stad een lokaal online winkelplatform lanceren, zonder extra kosten of moeilijke installaties. Dat is hard nodig tijdens deze bizarre tijd waarin het winkelend publiek vrijwel is verdwenen uit het straatbeeld. "Wij helpen juist in deze rare tijden graag de fysieke winkelstraat", vertelt Wilco Muntjewerf founder van MyLocalShop.

Veel winkeliers met de rug tegen de muur
In anderhalve week tijd is het hele MKB en winkellandschap drastisch verandert. Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Winkeliers worden voor de keuze gesteld om helemaal te sluiten of om de schade nog wat te beperken door toch, misschien deels, open te blijven. Ondertussen moeten ze wel rekening houden met de adviezen van het RIVM. Het is stil op straat en de omzet is gekelderd.

Lokaal producten nog wel aanwezig
De webwinkels hebben het ondertussen wel druk. Consumenten zoeken hun toevlucht bij de webwinkels die de aankopen thuis afleveren. Door de drukte lopen levertijden wel hard op. Sommige producten zijn online niet eens meer leverbaar, terwijl ze mogelijk wel bij de lokale winkelier voorradig zijn. De consument is daar echter vaak niet van op de hoogte.

Vraag en aanbod beter aansluiten
Daarom is MyLocalShop ontwikkeld. Een online platform voor zowel de winkelier als de consument. Op MyLocalShop kan de ondernemer van zich laten horen. Hij of zij kan laten zien wat er nog te koop is en laten weten dat dit ook thuisbezorgd kan worden. Vanwege de coronacrisis stelt MyLocalShop het platform nu gratis open voor elke winkelier. Het platform draait al een jaar lokaal in Noord Holland noord, maar stelt dit nu open voor heel Nederland. "Juist nu in deze crisis is het belangrijk dat de consument lokaal bediend wordt en dat diezelfde consument hiermee zijn lokale ondernemers weer steunt is toch fantastisch", stelt Muntjewerf. Ook restaurants die nu inzetten op maaltijdbezorging en leveranciers, die normaal alleen aan de horeca leveren, zijn welkom op het platform. Ook zij worden zwaar getroffen, maar proberen op een creatieve manier toch de consument te bedienen.

Hoe werkt het?
MyLocalShop reageert op waar de gebruiker zich bevindt, of het nou mobiel is of achter de laptop. Het platform laat de ondernemers en hun aanbiedingen in de regio zien. Dit kan worden verfijnd door te zoeken naar een specifieke categorie. Een product of dienst is dus heel gericht te vinden. Ook de menukaarten van lokale restaurants of de folders van de lokale supermarkten zijn allemaal online in te zien.

Over MyLocalShop
MyLocalShop is geen webwinkel, maar het uithangbord voor lokale winkeliers. "Het platform verbindt lokale consumenten en ondernemers tijdens deze zware periode", vertelt Wilco Muntjewerf, founder van het concept. Zijn motto: Samen staan we sterk! "MyLocalShop is juist nu het platform van de verbinding."

In een wereld waarin online winkelen een steeds grotere groei laat zien en waarin de fysieke winkelstraten achter blijven, heeft MyLocalShop een oplossing ontwikkeld die zowel sociaal als economisch twee werelden met elkaar verbindt: de online actieve consument met de fysieke winkelier. MyLocalShop werkt samen met gemeenten en ondernemers, om een toegankelijk en budgetvriendelijk social commerce platform te ontwikkelen vóór de ondernemers, inwoners en bezoekers van elke gemeente. Het platform brengt online en offline vraag & aanbod van diensten, producten en services samen. Binnen elke gemeente is online inzichtelijk wat er bij de lokale ondernemer te koop is.