25
Fri, Oct

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Jun Märkl, Anja Bihlmaier en Javier Perianes - NLMagazine/Den Haag, Kunst & Cultuur, Klassieke muziek - In november speelt Residentie Orkest Den Haag onder meer Richard Strauss’ Alpensinfonie, Beethovens Vijfde symfonie en Schumanns Pianoconcert.

De dirigenten zijn Jun Märkl en Anja Bihlmaier; solist is de Spaanse meesterpianist Javier Perianes. De maand wordt afgesloten met het traditionele Sinterklaasconcert olv Joost Gevers.

za 16 nov, 20.30 uur, Amare (RO NOW): EINE ALPENSINFONIE

Met ruim honderd musici brengt het Residentie Orkest olv Jun Märkl Eine Alpensinfonie van Richard Strauss ten gehore. Een sublieme klim, die je vanuit de stilte van de nacht naar een nevelige ochtend, langs bloemen, jagers en ruisend gewas, naar de bergtop leidt. Het stormt, de sterren schitteren en de sneeuw is koud, maar het uitzicht beneemt je de adem. In een bijzondere samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag, vergezellen de studenten het orkest om dit verhaal in 22 delen te vertellen. Majestueus is het kernwoord, in zowel de statigheid van de bergwereld als de massieve orkestbezetting.

RO NOW dompelt je onder in de beste symfonische muziek. Met een verhelderende introductie van presentator Christiaan Kuyvenhoven over het stuk, geïllustreerd door het orkest met voorbeelden. Zo hoor je meer tijdens het luisteren.

zo 24 nov, 11.00 uur, Amare: BEETHOVEN 5

Ontdek de magie van een zondagochtend bij het Residentie Orkest: een moment om te ontsnappen en te genieten van inspirerende symfonieën. Deze keer groots en meeslepend met Beethovens beroemdste werk, de Vijfde symfonie. Het noodlot klopt hard op de deur in de beroemde openingsnoten, waarna het stuk je meeneemt, uitdaagt, verovert in een krachtige samenspel. De ochtend opent met een ander krachtig en contrastrijk stuk, het Pianoconcert van Robert Schumann met solist Javier Perianes. Schumanns melodische grandeur laat een sprankelende piano-uitvoering samensmelten met weelderige orkestrale klanken in een ware viering van hoogromantische passie. De dirigent is Anja Bihlmaier.

Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale workshop voor 4 euro per kind. Wel van te voren reserveren. De workshop is in het Nederlands.

Za 30 nov, 11.00 & 13.30 uur, Amare: SINTERKLAASCONCERT

Het Residentie Orkest olv Joost Geevers brengt je helemaal in de stemming voor Sinterklaas. De leukste liedjes, verhalen en gedichten, speciaal gemaakt voor de goedheiligman. Voor jong en oud, voor lief en stout, en iedereen die van pepernoten houdt. Modern en klassiek, kortom: uniek. En natuurlijk mag je meezingen. Met de acteurs Mark Haayema, Saskia Egtberts en Rianne Haayema. Marijn van Prooijen is de arrangeur.

Quote

Uitgaan nu.nl

25 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching