16
Wed, Oct

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Een unieke inkijk achter de gesloten deuren van een studentencorps - NLMagazine/BNNVARA op NPO 2: Water & Bier. De Teledoc van Lisa Boerstra toont een wereld van tradities en rituelen, waarin de leden van de corporale Delftse studentenroeivereniging Laga aan het begin van hun volwassen leven ambities en dromen najagen.

Water 7 Bier

Over een periode van een jaar werken de roeiers van D.R.S.V. Laga toe naar de Varsity: de meest prestigieuze studentenroeiwedstrijd van het seizoen. In Water & Bier zien we hoe de mannen van de Oude Vier alles opzij zetten voor de eeuwige roem die het winnen van de Varsity met zich mee zou brengen. Een aantal eliteroeisters strijdt ondertussen voor een plek in een Olympische boot. Jonge leden moeten hun weg vinden in een nieuwe wereld vol eeuwenoude tradities – roeiend ín of coachend náást de boot, maar altijd als onderdeel van een team. Terwijl de sociëteitsbar overuren draait, leren studenten van de diverse (feest)commissies over de mores van de corporale vereniging en houden ze Laga, dat 148 jaar geleden het licht zag, draaiende.

Binnen de microkosmos van het studentenbestaan in Delft werken de leden niet alleen aan hun positie binnen de vereniging, maar ook aan hun toekomstige leven daarbuiten. Water & Bier toont de kracht van gemeenschap, doorzettingsvermogen en de onverbrekelijke banden die worden gesmeed door gezamenlijke inspanning en ambitie. De originele muziek voor de film werd gecomponeerd door Mario Goossens (Triggerfinger).

Lisa Boerstra

Lisa Boerstra groeide op Curaçao en Aruba op. In haar eindexamenfilm Dushi over de vrouwen van Curaçao liet ze de achterkant zien van het verhaal van de bolletjesslikkers dat we kennen uit de krant. Op haar CV staan verder documentaires zoals L.A. Raeven – De verbeelding voorbij over kunstenaarstweeling Liesbeth en Angelique Raeven, Life @ Lowlands, The Lady in Black over choreografe Ann Van den Broek en Natasja Kensmil – You Want It Darker over de winnares van de Johannes Vermeerprijs 2021.

Zeppers Film en BNNVARA

De Teledoc Water & Bier is een productie van Zeppers Film en BNNVARA, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

Quote

Uitgaan nu.nl

16 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching