16
Wed, Oct

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine, Kunst & Cultuur, erfgoederen - Tussen 1 oktober en 30 november is de regeling Subsidie Herbestemming van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) weer geopend. Het doel van deze herbestemmingssubsidie is het bevorderen van het duurzaam gebruik van monumenten en gebouwen met een cultuurhistorische waarde.

In deze Erfgoedstem Special geeft BOEi, een organisatie zónder winstoogmerk en mét de ambitie om leegstaande oude panden van de ondergang te redden, meer informatie over deze regeling en wat erbij komt kijken om voor deze subsidie in aanmerking te komen. BOEi is naast herbestemmer namelijk ook adviseur en begeleidt partijen die een herbestemming overwegen van A tot Z.

Wat doet BOEi?

Veel monumentale gebouwen in Nederland staan leeg. Het is voor eigenaren vaak een grote uitdaging om deze gebouwen te onderhouden, met alle regelingen en restauraties die erbij komen kijken. BOEi zorgt ervoor dat ze toch nog een nieuw leven krijgen. Van kerken tot oude fabrieken en boerderijen, ieder gebouw krijgt passende maatschappelijke functies, zodat ze weer bestemd zijn voor de toekomst.

BOEi heeft de afgelopen 30 jaar, naast het restaureren en herbestemmen van eigen projecten, al vele monumenteneigenaren en overheden geholpen. In hun rol van adviseur ondersteunen ze eigenaren bij het beantwoorden van vragen zoals: hoeveel kost het om de basisstructuur van een pand te restaureren? En hoe zorg je er na de restauratie voor dat het gebruik rendabel is? Ook bij vragen over het creëren van draagvlak voor een herbestemming en aan welke functies behoefte is in de omgeving kan BOEi helpen.

De Erfgoedstem

Daam Fockemalaan 22
Amersfoort, 3818 KG
Netherlands

Quote

Uitgaan nu.nl

16 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching