08
Sun, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Verhaald - Verbeeld - NLMagazine/Heerenveen/Oranjewoud, Kunst & Cultuur - Gedurende de zomer van 2024 schenkt Museum Belvédère aandacht aan het werk van elf uiteenlopende Nederlandse kunstenaars in de tentoonstelling Verhaald – Verbeeld.

Wat hen verbindt is dat ze allen in hun werk – variërend van tekeningen, schilderijen tot collages – op speelse wijze verhalen verbeelden en daarbij putten uit (jeugd)herinneringen, ervaringen, dromen of fantasie.

Erik Mattijssen, één van de deelnemende kunstenaars, geeft op maandag 26 augustus een verdiepende lezing in het kader van de tentoonstelling. 

Aan de hand van afbeeldingen zal Mattijssen verschillende aspecten van de totstandkoming van zijn werk belichten. Vragen zoals: 'Hoe kom je bij je bronnen?', 'Hoe begin je en bouw je langzaam een werk op?', 'Wanneer is het kunstwerk af?', staan centraal. 

Erik Mattijssen heeft vaak gebruik gemaakt van artist residencies, hij zal vertellen over de invloed die dat op zijn werk heeft gehad.

Programma

Matinee MB | Maandag 26 augustus 2024
Lezing & lunch : 10.30 uur – inloop met koffie of thee en wat lekkers
: 11.00 – 12.00 uur – lezing door Erik Mattijssen
Daarna gelegenheid om de expositie te bekijken en/of vragen te stellen.
: 13.00 uur – aansluitend lunch in het Museumcafé.
: Ca. 14.00 uur – einde
Kosten : € 40,00  |  € 35,00  (voor Vrienden van Museum Belvédère)

Over Erik Mattijssen

Beeldend kunstenaar Erik Mattijssen (Veenendaal, NL, 1957) heeft solotentoonstellingen gehad bij musea als Kunsthal Rotterdam, Stedelijk Museum Schiedam, Jan Cunen Oss en in 2025 bij Museum More. Zijn werk is opgenomen in prestigieuze internationale museum-, bedrijfs- en particuliere collecties, waaronder die van het Stedelijk Museum Amsterdam en AkzoNobel. 

Hij maakte in situ werk voor openbare plaatsen zoals het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Amsterdam en won de NN Kunstprijs. Als betrokken en gepassioneerd docent aan de Gerrit Rietveld Academie leidde Mattijssen een generatie jonge kunstenaars op.

Quote

Uitgaan nu.nl

08 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching