18
Fri, Oct

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine - Escaperooms zijn hip en happening! Heb u al eens de ervaring beleefd. Opgesloten en dan door middel van logisch nadenken, puzzels of anderszins weer ontsnappen. Met twee personen, alleen of met een groep. Het fenomeen is al bestempeld als een van de betere teamuitjes met jouw team, dan wel bedrijf. Escape-rooms hebben tegenwoordig ook een ander doel.

De Mobiele escape room is daar een voorbeeld van. Een Mobiele Escape room wordt tegenwoordig ingezet als Ondersteuning in de bestrijding van de georganiseerde misdaad! Elke dag in Nederland wordt wel een drugslab ontdekt hoe weet je wat je wel of niet moet doen. Hoe reageren je collega's en hoe kan je slim samenwerken?

Bij de Escape room designer worden speciale games gemaakt die antwoord kunnen geven op deze vragen en worden gepresenteerd als ‘real life games neem bijvoorbeeld een Drugslab escape room. Op deze manier wordt meer awareness (bewustwording) maar ook saamhorigheid gecreerd. De escaperooms kunnen qua thema en doel op heel verschillende manieren worden ingezet.

Er zijn speciale Escaperooms ontwikkeld voor de Politie, zoals ‘ontruiming van een crystal meth-lab’ of voor de Brandweer met als doel de verbinding van brandweerlieden en hoe zij veilig gedrag kunnen vertonen in gevaarlijke situaties.

Maar ook voor MKB ondernemers kan het interessant zijn denk aan de ‘hotel escaperoom’ die in elk hotel te realiseren is. Voor zowel gasten als bezoekers kan dit een extra impuls zijn voor het hotel. Voor gasten is het enig om met familie, vrienden, kinderen of anderszins puzzels, mysteries e.d. op te lossen onder tijdsdruk, om een code te kraken. Maar biedt ook een mogelijkheid voor gasten van buitenaf , die niet in het hotel verblijven.

Waardevol voor MKB ondernemers is de escaperoom met als thema cybersecurity. Het biedt een hoog leereffect maar biedt het team ook een geweldig bedrijfsuitje.

Meer informatie www.escaperoommobiel.nl www.escaperoommobiel.nl

Bron: MKB-Haarlem

Quote

Uitgaan nu.nl

18 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching