18
Fri, Oct

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Deelnemer komt in actie voor borstkankeronderzoek - NLMagazine/Soest en omgeving, Goede doelen - Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2024 vindt het Soester Wandelweekend plaats.

Een prachtige wandeling door de afwisselende omgeving van Soest & Baarn. De routes van de 6e editie van het Soester Wandelweekend brengen de wandelaars langs Paleis Soestdijk, Vliegbasis Soesterberg en door duinen, heide en bossen. Tijdens dit weekend komen bijna 100 mensen in actie voor Pink Ribbon. Zo ook Esther Faber.

"Elke dag leef ik met borstkanker"

Esther: "Ik doe voor Pink Ribbon mee aan het Soester Wandelweekend. Met mijn deelname wil ik laten zien hoe belangrijk het is om vrouwen met borstkanker te steunen en om geld op te halen voor verbeterde behandelmethodes. Ik voel elke dag de stijfheid van de littekens en het implantaat. Daardoor word ik elke dag herinnerd aan deze ziekte. De angst dat het weer terugkomt of dat er een ander soort kanker opduikt zit ergens in mijn achterhoofd. Ik probeer deze angst te accepteren, te genieten van elke dag en weet/besef hoe snel het leven 180 graden kan draaien." Esthers hele verhaal lees je op haar actiepagina.

1 op de 7

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2023 waren er in Nederland ongeveer 18.000 borstkankerdiagnoses. 

De 5-jaarsoverleving van borstkanker is de afgelopen 60 jaar - mede dankzij onderzoek - flink verbeterd. Van 52% in 1955 naar 89% nu. Artsen onderzoeken hoe ze de behandeling nog beter kunnen maken en de gevolgen minder ingrijpend.

Quote

Uitgaan nu.nl

18 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching