08
Sun, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine, Evenementen - We kunnen er niet omheen: deze week start het grootste wandelevenement ter wereld, de Nijmeegse Vierdaagse. De Haarlemse Corine Kalbfleisch heeft hem al meerdere keren uitgelopen en is ook nog eens een verzameling eromheen gestart!

Dat is alleen voor de echte enthousiastelingen weggelegd. Het is dan ook de passie van Kalbfleisch. Haar verzameling is nu te zien in het Kleinste Museum van Haarlem.

Prestatie

Ruim 50 jaar geleden liep Corine Kalbfleisch haar eerste Vierdaagse van Nijmegen. Inmiddels heeft ze de tocht 37 keer gelopen. Eerst 40 kilometer per dag, later 30. Het meest bijzondere onderdeel van haar verzameling is het Gouden Kruis met medaille met daarop '37', welke herinnert aan haar laatste Vierdaagse en de enorme prestatie om deze zware wandeltocht zo vaak uit te lopen. De complete verzameling van Corine omvat ongeveer 50 items.

Wanneer we Corine vragen naar haar bijzonderste tocht, komen er meteen twee keer bij haar naar boven. In 2006 was het snikheet en de Vierdaagse is toen na één dag afgeblazen. Iedereen kreeg toen een rond speldje. Maar de meest bijzondere keer was in 2008. Corine liep deze keer met een oudere vriendin, Greet Meenken, eveneens uit Haarlem. Voor Greet was het in 2008 haar 60ste Vierdaagse en dit werd breed opgepakt in de media. Greet en wandelmaatje Corine verbleven op hetzelfde logeeradres en werden gevolgd door verschillende tv-ploegen en journalisten. De placemat met foto’s, die nu in het Kleinste Museum van Haarlem te zien is, is een herinnering aan deze bijzondere tocht.

Mooiste sportevent van het jaar

Nog altijd is de Vierdaagse voor Corine het mooiste sportevenement van het jaar. Met lopers van over de hele wereld, muziek en een feestelijke sfeer is het een enorm verbindend evenement. Corine is blij en trots dat haar verzameling nu in het Kleinste Museum van Haarlem te zien is.

Het Kleinste Museum van Haarlem

Benieuwd geworden? Kom dan zeker een kijkje nemen! De Nijmeegse Vierdaagse verzameling van Corine Kalbfleisch is tot en met 26 augustus te zien. Het Kleinste Museum van Haarlem is 24/7 te bezoeken, gewoon vanaf de stoep op Gedempte Oude Gracht 119 bij ons voor de deur.
Heb jij een toffe verzameling en wil je ook exposeren in het Kleinste Museum van Haarlem? Meld je dan aan! Wij zijn doorlopend op zoek naar bekende en minder bekende Haarlemmers met een passie!

Galerie, uitleen én designwinkel

Kunst Centrum Haarlem is dé kunstuitleen voor Haarlem en Kennemerland. Met een omvangrijke collectie biedt zij kunst voor elke smaak en budget. Daarnaast organiseert KCH elke twee maanden een nieuwe verkooptentoonstelling in de galerie en is er een designwinkel met verrassende designartikelen uit de regio en ver daarbuiten, waar veel mensen de perfecte cadeautjes vinden. KCH is gelegen aan de Gedempte Oude Gracht 119-121 in het centrum van Haarlem en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11 en 17 uur.
---
Meer weten? Check www.kunstcentrum-haarlem.nl

Quote

Uitgaan nu.nl

08 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching