18
Fri, Oct

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine, Kunst & Cultuur, boekenvak, BTW boeken - In het Tweede Kamerdebat over de regeringsverklaring steunden alle oppositiepartijen een motie om de verhoging het btw-tarief op kranten en boeken in te trekken en te zoeken naar alternatieve dekking.

 In reactie daarop liet minister-president Schoof weten de bezwaren te horen en dat het kabinet bij de begrotingsbesluitvorming in augustus met elkaar zal spreken over de btw-verhogingen.

De oppositie diende een motie in om de btw-verhoging op kranten en boeken in te trekken en te zoeken naar alternatieve dekking. De motie werd breed ondertekend, door de fractievoorzitters van D66, GroenLinks-PvdA, CDA, ChristenUnie, SGP, JA21, SP, Volt, PvdD en DENK. Bij de stemmingen steunde ook Forum voor Democratie de motie, waardoor de voltallige oppositie wil dat de btw-verhoging voor kranten en boeken van tafel gaat.

De coalitie komt in de Eerste Kamer zetels tekort voor een meerderheid. Dat kan ook gevolgen hebben voor het Belastingplan 2025, dat de Eerste Kamer aan het einde van dit jaar behandelt. Het kabinet zal de btw-verhoging op kranten en boeken vermoedelijk opnemen in dat Belastingplan.

Lees meer bij NDP Nieuwsmedia

Bron: INCT Nieuws

Quote

Uitgaan nu.nl

18 oktober 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching