22
Mon, Jul

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Een toneelstuk over de Winterspelen & het Kamila Valieva dopingschandaal - NLMagazine, Theater, Kunst & Cultuur - Als je haar ziet – vergeet je het dan? / Ja. Ik vergeet het. / Ik vergeet het allemaal.

Quad Loop is het eerste toneelstuk over het veelbesproken schandaal rondom Kamila Valieva op de Winterspelen 2022. De vijftienjarige Russische kunstschaatsster was de grote favoriet totdat een gefaalde dopingtest haar Spelen op zijn kop zette. Dit nieuwe, absurdistische toneelstuk onderzoekt de rol die de media heeft gespeeld en de verhoudingen tussen sport en politiek, tussen Rusland en het Westen. Wie houden we verantwoordelijk voor de vernietiging van een jong meisje?

De tekst is samengesteld door Inge-Vera Lipsius en is een combinatie van directe citaten, referenties aan persartikelen en sportcommentaar, en originele tekst. Lipsius is een jonge maker en schrijver die in oktober 2022 haar regiedebuut maakte met Paranoia, een toneelstuk naar de novelle van Willem Frederik Hermans. Quad Loop is haar tweede project en wordt gespeeld door een ensemble van jonge actrices.

Regie/concept en tekst: Inge-Vera Lipsius
Spel: Nora Korfker, Maria Marbus, Amy Rombout, Aniek Venhoeven
Geluid: Rens Blonk
Techniek: Mia Cecille van Stiphout
Poster en tekening: Dinara Vasilevskaia
Fotografie en video: Arjen Veldt
Met dank aan: Annelies van Hees, Joris van der Meer, Ivo van Stiphout.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), het Amarte Fonds, Stichting ICAR en crowdfundingplatform voordekunst.

Bron: The Merchant House, Herengracht 254, Amsterdam

Quote

Uitgaan nu.nl

22 juli 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching