Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Hugo Kaagman is al een eind op weg bij de Kippentrap - NLMagazine/Zandvoort, Kunst, Street Art – In Zandvoort zijn de festiviteiten rondom de kunstprojecten van openluchtgalerij Street Art weer begonnen met veel traditionele graffiti en innovatieve creatieve beeldhouwwerken rondom de stedelijke Zandvoortse cultuur.

Op diverse locaties in Zandvoort worden deze maand grootschalige muurkunstwerken gemaakt. Een van de deelnemende kunstenaars is Hugo Kaagman die als een van de eerste deelnemers, vorige week al is begonnen met maken van een van zijn kunstwerken Op de muur langs de Kippentrap is hij al druk bezig en aldaar kan het publiek reeds genieten van zijn werkzaamheden. Hugo heeft zich laten inspireren door de naam van de trap, in combinatie met vissen (Zandvoort, zee) en andere dieren. Zijn kenmerkende stijl, blauw en wit kleurgebruik en met sjablonen aangebrachte afbeeldingen en patronen, is ook hier duidelijk te herkennen.

Ook diverse internationaal bekende kunstenaars zoals Street Art-legendes Keith Haring, Banksy, TelmoMiel en Mr June gaan de muren van de stad sieren en elke hoek omtoveren tot een openluchtgalerij. Zo wordt het voormalige Dolfirama aan alle vier de zijden opgevrolijkt met een kunstwerk en ook de muur van de oude brandweerkazerne wordt in de Duinstraat voorzien van een kunstwerk.

Naast de zeven van Sreet Art-kunst voorziene muren, is er ook een buitenexpositie van het MOCO museum op de boulevard. Verder is er van juli tot september in het Zandvoorts Museum een Street Art tentoonstelling met spraakmakende kunstobjecten te zien. Last but not least worden bij South Beach (op het Zuidstrand) eveneens Street Art kunstwerken getoond. Ga in het Zandvoorts Museum vooral kijken naar alle werken van deze fabelachtige straatkunstpioniers. Met de steun van Stichting Beleef Zandvoort belooft dit evenement een van de hoogtepunten te worden van de komende Zandvoortse zomer.

Meer informatie over Street Art Zandvoort 2024, waaronder een plattegrond, is te vinden op www.streetartzandvoort.com of op de website van Stichting Beleef Zandvoort: www.beleefzandvoort.nl/streetart/

Bron: Zandvoortse Courant

Quote

Uitgaan nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching