Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Bodegraven-Reeuwijk, Evenementen, muziek, kunst & Cultuur – Na een uitverkochte tournee van ‘LevensLONG’ in het voorjaar van 2023 en succes in het buitenland, keert LUDIQUE!

in het jaar dat Robert Long zijn 80ste verjaardag gevierd zou hebben, met een reprise van deze bijzonder muziektheatervoorstelling in de Nederlandse theaters terug. Daarom verwelkomt het Evertshuis LUDIQUE! op donderdag 7 maart 2024.

In deze nieuwe muziektheatervoorstelling laat LUDIQUE! een pure en persoonlijke kant van zichzelf zien. De vaak beeldende teksten van Robert Long worden tijdens deze voorstelling voor het eerst daadwerkelijk in een theatrale setting vormgegeven en komen zoals het ware tot leven. Door songs en teksten uit het rijke oeuvre van Robert Long aan elkaar te verbinden, door nummers die elkaar versterken, of door teksten te spreken in plaats van te zingen, wordt het een ongeziene, wonderlijke en unieke vorm. Dit is kenmerkend voor de eigentijdse manier van theater maken van LUDIQUE!

In samenwerking met producent Kristof Rutsaert, de weduwnaar van Robert Long, krijgt LUDIQUE! exclusieve toegang tot de schatkamer met het volledige oeuvre van long, zestien jaar na zijn overlijden. Met dit rijke muzikale erfgoed creëert het duo een pure en persoonlijke voorstelling waarin zij een universeel liefdesverhaal vertellen, verweven met de tijdloze muziek en poëtische teksten van Robert Long. 'LevensLONG' belicht thema's als liefde, passie, verlangen, afscheid, hoop en hartstocht.

Muzikaal zal LUDIQUE! tijdens deze voorstellingen begeleid door Peter van der Zwaag, de pianist die o.a. ook Robert Long jarenlang heeft begeleid.

Praktische informatie
Donderdag 7 maart
Ludique! – Levenslong met muziek van Robert Long

Muziektheater
Aanvang 20.00 uur
Entree € 24,00 incl. Drankje
Evertshuis Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven
Tel. 0172-618484

Over Evertshuis
Het Evertshuis beoogt het beleven van theater, muziek, culturele en sociaal-culturele evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. Het maken en beleven van kunst en cultuur ontroert, verrast en ontwikkelt talent. Dit geldt voor zowel amateurs als professionals.

Quote

Uitgaan nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching