Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Door Boswachter Mikal in Noord-Holland - NLMagazine/Wieringen, Natuur & Milieu, Evenementen - Na een stormachtige winter kan het Normerven op Wieringen wel een opruimactie gebruiken.

In de herfst en winter spoelt er met de harde westerwind naast wier en schelpen helaas ook groot en klein afval aan langs het wad. We willen nog voor het broedseizoen het afval wat de afgelopen maanden aangespoeld is opruimen en jij kunt meehelpen!

Op zaterdag 9 maart willen we van  13.00 tot circa 15.30 uur een slag en het aangespoelde en aangewaaide afval opruimen. Zo kunnen de vogels op het Normerven hopelijk afval vrij het broedseizoen in gaan.

Normerven
Het Normerven is een belangrijke hoogwatervluchtplaats voor vogels die voedsel zoeken op de nabije waddenplaten Breehorn en Balgzand. Bij hoogwater komen hier duizenden vogels rusten: de scholekster, kluut, rosse grutto en kanoet, maar ook de wulp, bontbekplevier, bonte strandloper en soms de kleine strandloper. In de nazomer zijn hier ruiende bergeenden en lepelaars waar te nemen en ‘s winters ook rotganzen.

Het Normerven is een kwelder, een begroeide buitendijkse landaanwas die bij een gemiddeld hoogwater niet meer onderloopt. Rondom deze kwelder zijn dammen aangelegd tegen de winterse stormen en hoge golven. Zo blijft de kwelder een dynamisch landschap waar ook kustvogels broeden.

Doe mee!
Help jij mee om het wad langs Wieringen een stukje schoner te maken? Doe dan mee met onze opruimactie langs het wad! Meld je dan hier aan.

Bron: Boswachtersblog

Quote

Uitgaan nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching