Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam Kunst, Cultuur, muziek, evenementen - Het afgelopen jaar was er een voor in de boeken voor multitalent Jasha Rudge. Zijn EP ‘Bliksem en Donder’ kwam uit, met daarop nummers als ‘Camera’, ‘Heimwee’ en natuurlijk ‘Bliksem & Donder’.

Daarnaast stond hij vorige maand voor het eerst in een uitverkocht Paradiso voor een zaal uitzinnige fans. Nog vol energie van deze geweldige avond sluit Jasha het jaar op de valreep nog af met een nieuwe single. Met het heerlijke uptempo ‘Hartenbreker’ laat Jasha een vernieuwde sound horen, die tevens een voorproefje is voor wat er komend jaar gaat komen!
 
In tegenstelling tot veel andere nummers is ‘Hartenbreker’ niet autobiografisch, maar is het wel een herkenbaar verhaal voor veel mensen. Het nummer gaat over het moment waarop je iemand ontmoet en diegene een betoverende blik met je deelt, maar dan kom je erachter dat diegene al in een relatie zit. Ondanks de interesse van beide kanten blijkt het een onbereikbare liefde. Voor Met ‘Hartenbreker’ laat Jasha een vernieuwde sound horen. Waar zijn andere nummers meer poppy invloeden hebben liet hij zich voor deze track beïnvloeden door die nostalgische country sound. Het resultaat is super catchy track, waarop niemand stil kan blijven staan.
 
Over Jasha Rudge
Multitalent Jasha Rudge is geboren en getogen in Amsterdam en al op jonge leeftijd met muziek bezig. Niet gek als je uit een familie komt waarin muzikale kunsten en acteerwerk bovenaan staan. Hoewel Jasha vanaf zijn zesde achter het drumstel zit, komt daar al vrij snel een nieuwe passie voor in de plaats.

Op 16-jarige leeftijd staat Jasha achter de draaitafels als DJ bij feesten in Amsterdamse clubs waar hij wettelijk gezien nog niet eens welkom was zoals Jimmy Woo & AIR en in 2014 wordt Jasha benaderd om als DJ het voorprogramma te verzorgen bij de tour van boyband B-brave.

Daarnaast bemachtigde Jasha als acteur een aantal sterke hoofdrollen in o.a. de populaire Nederlandse bioscoopfilm Kankerlijers, de televisieserie 4JIM op NPO 3 & kersthit All You Need is Love de film. In 2017 besluit Jasha ook zelf tracks te gaan schrijven & zingen en dat blijkt een juiste keuze. In September 2021 ontvangt hij zijn eerste gouden plaat voor de track ‘Bootycall’ met Cheyenne Toney. 
 
In 2022 slaat hij een nieuwe weg in en laat hij met zijn gelijknamige EP ‘JASHA’ zijn nieuwe funky pop geluid en catchy melodieën horen wat hij in huis heeft. De singles ‘Geheimen’, ‘Fout’, ‘Heimwee’ en ‘Camera’ die terug te vinden zijn op zijn laatste EP ‘Bliksem & Donder’ zijn door meerdere radiostations gedraaid, waarmee Jasha in korte tijd zijn fanbase zag groeien. Dit was ook terug te zien toen hij afgelopen november voor een uitzinnige menigte in een uitverkocht Paradiso stond, met zijn eigen soloshow. 
 
Met zijn ongekende positieve energie, poppy sound en brede glimlach is Jasha een frisse wind in de muziekindustrie die hard aan de weg timmert.  Met een rits aan nieuwe nummers en een grote filmrol op zak beloofd 2024 een nog beter jaar te worden.

Meer informatie
Hotel Lima PR & Communications
Jan Pieter Heijestraat 117-1
Amsterdam 1054 MD

Quote

Uitgaan nu.nl

09 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching