Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Den Haag, film, theater, cultuur - Op vrijdag 23 februari 2024 is het feest in Korzo: dan is het precies veertig jaar geleden dat bioscoop Corso werd gekraakt en transformeerde in theater Korzo. Het jubileum wordt groots gevierd met het jubileumprogramma Korzo was Corso: celebrating 40 years of adventurous theater.

De afgelopen vier decennia is er heel veel gebeurd in Korzo, van wilde feesten en een ijsbaan in de grote zaal tot oogstrelende producties met dans, muziek, exposities en festivals. Met Korzo was Corso: celebrating 40 years of adventurous theater vieren we de afgelopen veertig jaar met het publiek en laten we zien hoe Korzo zich door verschillende generaties heeft ontwikkeld – en nog steeds in beweging is.

Anouk van Dijk brengt de oorspronkelijke cast weer samen en vertolkt ze het stuk met Daniela Graca en Nicole Peisl. Dertig jaar na de première brengen zij vrouwelijke weerbarstigheid in een nieuw licht, terugblikkend op jongere versies van zichzelf.

Hart, Kwink, Moker
Tijdens het jubileumprogramma presenteert Korzo een dwarsdoorsnede van veertig jaar Korzo, met oud-makers, huidige makers en nieuwe makers. En met iconische werken in een nieuw jasje: zo komt Anouk van Dijk terug naar Korzo om haar Hart, Kwink, Moker te spelen. Hart, Kwink, Moker was in 1994 de eerste onafhankelijke productie van choreograaf Anouk van Dijk. In dit stuk vroeg de toen 28-jarige choreografe zich af hoe zich te verhouden tot een wereld met eindeloos veel keuzemogelijkheden, die eindelijk ook voor vrouwen toegankelijk was geworden. Een voorstelling die helder voelbaar maakte hoe kwetsbaar en volhardend jonge vrouwen zijn in hun zoektocht naar een eigen geluid.

Legacy van Korzo
De rest van het jubileumprogramma maken we binnenkort bekend. Naast het jubileumfeest besteden we dan ook uitgebreid aandacht aan de geschiedenis en legacy van Korzo.VER KORZO

Over Korzo
Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans en muziek.

Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/
Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

Meer informatie
Ga naar https://news.korzo.nl/232066-choreograaf-anouk-van-dijk-keert-na-30-jaar-terug-in-korzo

Quote

Uitgaan nu.nl

06 december 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching