Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Bodegraven, Kunst & Cultuur, film - Op zondagmiddag 26 november draait het Evertshuis in samenwerking met serviceclub Inner Wheel de prachtige film ‘Alice , Darling’. Deze middag staat geheel in het teken van ‘Orange the World’. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

"Sometimes the hardest thing to see is the truth."
Serviceclub Inner Wheel Bodegraven vraagt uw aandacht voor de wereldwijde campagne van Orange the World. In meer dan 90 landen wordt op 25 november stilgestaan bij de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen om aandacht te vestigen op het probleem van gender gerelateerd geweld. Een probleem dat overal ter wereld speelt, ook in Nederland. Dit gebeurt onder andere door gebouwen oranje uit te lichten en door het houden van diverse straatacties en debatten. UN Women betrekt ook Nederland bij deze wereldwijde beweging. De campagne loopt tot 10 december de Dag van Mensenrechten.

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt al enkele jaren de Orange the World vlag gehesen bij het gemeentehuis en het Evertshuis. Het Evertshuis wordt in deze periode oranje aangelicht.

Aandacht voor meer bewustwording voor het thema geweld tegen vrouwen is belangrijk en in overleg met de filmcommissie van het Evertshuis wordt op zondag 26 november de film Alice, Darling (2022) gedraaid. Een prachtige film over vriendschap, manipulatie en psychische mishandeling. Een jonge vrouw, gevangen in een schadelijke relatie, gaat een weekend weg met haar beste vriendinnen. Tijdens het weekend komt ze erachter dat ze een onbewuste deelnemer is in een interventie. Prachtig gespeeld door actrice Anna Kendrick.

De film begint om 15.00 uur, tickets kosten € 11,00 incl. pauzedrankje en zijn zowel online als aan de theaterkassa verkrijgbaar. Ga voor meer informatie en reserveren van kaarten naar www.evertshuis.nl/film-alice-darling .

Ga voor meer informatie over Innerwheel naar www.innerwheel.nl/ en over Orange the World naar www.orangetheworld.nl/

Praktische informatie
Alice, Darling
Zondag 26 november
Film
Aanvang 15.00 uur
Entree € 11,00 incl. Pauzedrankje
Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven.

Over Evertshuis
Het Evertshuis beoogt het beleven van theater, muziek, culturele en sociaal-culturele evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. Het maken en beleven van kunst en cultuur ontroert, verrast en ontwikkelt talent. Dit geldt voor zowel amateurs als professionals.

Quote

Uitgaan nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching