Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen bedenken? Reis mee naar het Rudiversum van comedian Ruud Smulders! Ruud brak door met zijn veelbesproken Minuut van Ruud in De Vooravond, werkte samen met YouTuber Dylan Haegens, behaalde met zijn cabaretdebuut Bruud de status van meest bekeken comedy special van NPO 3 en is nu wekelijks te horen bij Spijkers met Koppen.

In zijn nieuwe programma weet hij pijnlijke thema’s hilarisch te maken. In deze persoonlijke voorstelling komt Ruuds worsteling met de gezondheid en verslavingen van dierbaren aan bod komt en schakelt hij met lichtsnelheid tussen absurd en integer. Grappen om te huilen en drama om te lachen; in het Rudiversum kan het allemaal!

Vrijdag 24 november, 20.30 uur
Koop kaarten

Dubbelop presenteert: Maria en Sjamke
Dubbelop is een reeks dubbelprogramma's in Theater De Liefde in Haarlem, Podium deMess in Naarden en Theatercafé Mascini in Amsterdam. Drie kleine theaters die nieuw cabaret- en kleinkunsttalent de kans bieden om samen een avond te vullen. Het resultaat: verfrissend, vernieuwend, soms intiem, soms expressief, maar altijd een ontdekking! Met zaterdag 18 november Maria Kraaijkamp en Sjamke de Voogd.

Maria
In de voorstelling Meh. vertelt Maria Kraaijkamp over hoe is het om je een leven lang meh te voelen; misschien bèn je dan wel gewoon meh. Met herkenbare liedjes, hilarische observaties en droogkomische verhalen laat ze zien dat het ok is om je niet ok te voelen. Maria ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis maar maakt er gelukkig wel muziek bij. Ze stond in 2019 in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en was in 2022 finalist van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

Sjamke
Dingen die nooit af van Sjamke de Voogd gaat over grenzeloosheid. Het leven als eindeloze ontdekkingstocht. Want wat als je je grootste passie en talent misloopt? Gevolg: een onnavolgbare gezinssituatie, odes aan de vele exen, alles tellen om ontelbaarheid en oneindigheid tegen te gaan, belangrijke anekdotes over okselhaar en consumptiekaarten… Genieten van alle vraagstukken die het leven te bieden heeft. Sjamke staat al 22 jaar met haar zus Nellerike in de Nederlandse theaters. Na de finale van het Leids Cabaret Festival in 2001 toerden zij als Zusje Voogd en sinds 2008 als VET kindercabaret.

Zaterdag 18 november, 20.30 uur
Koop kaarten

Water voor de dorst; Het muzikantenleven van Arzbach, Brunt & Smit

Alles wel gezien? Dan wordt het hoog tijd voor een optreden van Arzbach, Brunt & Smit! Gitarist Nico Arzbach (De Dijk), saxofonist Roland Brunt (De Dijk) en schrijver/spreker Peter Smit haalden in 2017 de kranten met hun project De Geest van Jan Wolkers. (**** in NRC). In hun nieuwe voorstelling Water voor de dorst worden nummers van hun drie albums afgewisseld met nummers van De Dijk, waarvoor Arzbach en Brunt de muziek  schreven. Tussen de liedjes door wordt verteld over de wonderlijke wegen van de muziekindustrie. Allemaal waar gebeurd en soms zó bizar, dat je er weer om kan lachen. Speciaal voor deze voorstelling werden twee bekende hits van een Nederlandse tekst voorzien. Fragmenten als:

Maar het kantoor was leeg, geen klok meer aan de wand. Hoe laat het was stond een dag later in de krant. (Summer Wine)

En dat gaf veel gezeur en gezeik. Drie hotdogs zonder worst. Drie hotdogs zonder worst. En water voor de dorst. (Whisky in the Jar)

geven goed aan waar het om gaat. Artiesten die het nodige hebben meegemaakt. En die gewoon doorgaan, omdat ze nu eenmaal het mooiste beroep van de wereld hebben!

Zaterdag 25 november, 20.30 uur
Koop kaarten

DEZE MAAND OOK NOG TE ZIEN IN DE LIEFDE:
Zaterdag 18 november: Dubbelop - Sjamke de Voogd & Maria Kraaijkamp
Vrijdag 24 november: Ruud Smulders - Rudiversum
Zaterdag 25 november: Arzbach, Brunt & Smit - Water voor de dorst
Zondag 26 november: Andermans Veertjes - Ik mag de ezel zijn
Woensdag 29 november: De Dubieuze Avond - Hadewich Minis (presentatie)
Donderdag 30 november: Valentina Toth - Wildbloei
KOOP HIER JE TICKETS

 

Quote

Uitgaan nu.nl

29 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching