Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagaziner/Amsterdam Kunst & Cultuur. - Onderstaand een kort overzicht van de evenementen/voorstellingen op de Pletterij.

31 OKT: POSTBUS 51, CABARET ANOUK KRAGTWIJK
Hoe ver mag je gaan om de wereld te willen redden? Als het aan schrijfster/cabaretiere Anouk Kragtwijk ligt ver. In haar voorstelling ‘Postbus 51’ toont ze zich een felle moraalridder.
Anouk Kragtwijk schrijft artikelen voor NRC, columns voor Haarlems Dagblad, satire voor De Pin en is nu bezig met een boek.
Aanvang 20 uur, kaarten 5 euro, met HaarlemPas en onder de 25 jaar 3 euro

1 NOV: SONGS OF THE ANTHROPOCENE
Geïnspireerd door onder andere 20ste-eeuwse kleinkunst, hiphop, klassieke muziek en doodsangst om een stervende aarde schrijft Matthias Konecny (alias Blue Dog) songs over hoe de mensen met elkaar en de planeet omgaan. Zijn composities zijn een pleidooi voor menselijkheid, troost en humor, en tegen cynisme, vals optimisme en blind geloof in vooruitgang.
Een afwisselende avond met zang en piano en persoonlijke perspectieven op de klimaatcrisis.
Aanvang 20 uur, kaarten 5 euro, met HaarlemPas en onder de 25 jaar 3 euro.

2 NOV: HET LAATSTE GROEN ROND AMSTERDAM
Documentaire over de strijd voor behoud van de Lutkemeerpolder van regisseur Bart Melief.
De gemeente Amsterdam wil distributiecentra bouwen op de laatst overgebleven landbouwgrond van de stad. Boerin Trijntje wil dat samen met actievoerders voorkomen om haar zorgboerderij te kunnen redden, maar wethouder Marieke van Doorninck (GroenLinks) is vastberaden en zet de bouwplannen door.
Filmmaker Bart Melief volgde met zijn camera drie jaar lang de ontwikkelingen in de Lutkemeerpolder. In deze periode kwam hij erachter hoe complex dit dossier is.
Aanvang 20 uur, kaarten 3 euro, met HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50.

4 NOV: SAXOFONIST EFRAÏM TRUJILLO
Na eerdere legendarische concerten met The Preacher Men, keert Edison-winnaar Efraïm Trujillo terug naar de Pletterij met een nieuw project: Slow Your Roll – Een hommage aan de tenorsaxofoon. Hij laat nieuwe en originele stukken horen, samen met zijn ‘Ploctones’ maatje Jeroen Vierdag op bas, Sjoerd van Eijck (Mudita) op piano en Dirk de Nijs (De Raad van Toezicht) op drums.
Aanvang 20 uur, kaarten 12,50, met HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

8 NOV: INTERVIEW MET ERIC COOLEN
Eric Coolen is een bekende Haarlemse illustrator, tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen en glas-in-loodramen. Naast beeldend kunstenaar is Coolen ook muzikant. Hij schrijft muziek en is medeoprichter van Het Ampzing Genootschap, Literair Haarlem en Nieuwe Gracht Producties. Sinds 2019 is Coolen ambassadeur voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jan Hoekema praat met hem. Aanvang 16 uur, toegang gratis.

12 NOV: VERHALENPODIUM
Iedere tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Dat is dit keer: Tussen kunst en kitsch. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant.
Wil je vertellen? Neem dan contact op met Petra van Dam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanvang 16 uur, toegang 7,50.

14 NOV: VRIJHEIDSSTRIJDERS
Dinsdag 14 november is er een debat in de Plettertij naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht aflevering ‘Vrijheidsstrijders’ over de oorlog in Oekraïne. Een oorlog die ons allemaal aangaat. De Russische agressie is een aanval op democratische vrijheid die voor ons vanzelfsprekend is. De bereidheid van Oekraïners om te strijden biedt ook ons stof tot nadenken: “wat zou ik doen, als…….”.

Op 14 november gaan Simone Timmer (verslaggever/eindredacteur Eén Vandaag/AvroTros), Laura Lubbers postcastmaker) en Herman Vuijsje (socioloog en schrijver) hierover in gesprek o.l.v. Or Goldenberg (journalist De Groene Amsterdammer).

Toegang gratis. Aanvang 20 uur.
Pletterij debat en cultuur
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
www.pletterij.nl

Quote

Uitgaan nu.nl

17 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching