Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Rotterdam Natuur & Milieu - Zaterdag 21 oktober organiseren de IVN Stadsvergroeners samen met Coöperatie Ondergrond een evenement voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar in het Voedselbos Rotterdam. Samen steken ze de handen uit de mouwen om het voedselbos winterklaar te maken en krijgen daarna een rondleiding waarbij ze meer leren over wat er groeit en leeft op deze voedselbos locaties.

Handen uit de mouwen
IVN Stadsvergroeners is een initiatief van vrijwillige jongeren die zich meer willen inzetten voor de natuur. Stadsvergroener Mark: ‘Het is lekker om, na een werkweek achter mijn laptop, mijn handen uit de mouwen steken en iets bij te dragen aan een groenere stad’. De groep van jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar zet zich in voor het behoud en ontwikkeling van verschillende soorten stadsnatuur. Mark: ‘We organiseren elke maand een nieuwe activiteit op steeds een andere plek. Dat kan een voedselbos zijn, maar ook een Tiny Forest of een groen initiatief in de stad. Bij elke activiteit gaan we aan de slag met verschillende klussen, maar ontmoet je ook nieuwe mensen en leer je meer over de natuur. ’

Voedselbos
Tijdens de activiteit op zaterdag 21 oktober gaan de Stadsvergroeners aan de slag bij Voedselbos Rotterdam van Coöperatie Ondergrond. Het voedselbos is een gedecentraliseerd voedselbos. Dat betekent dat de voedselbossen en tuinen zich als een netwerk uitspreiden over de hele stad. De voedselbossen zijn constant in ontwikkeling en brengen naast het leveren van lokale producten ook mensen in contact met de natuur.

Max de Corte is aanjager bij het initiatief. ‘Als Ondergrond geloven wij in het feit dat je geen bomen moet planten, maar ecosystemen. Door met de natuur mee te werken scheelt dat ons veel werk en levert dat voor ons en de stad veel voordelen op qua biodiversiteit, klimaat adaptatie en oogst voor mens en dier.’ Tijdens het evenement worden er allerlei klussen aangepakt: het maken van houtsnipperpaden, onkruid wieden, mulchen en het winterklaar maken van het voedselbos.  

Aanmelden
Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil je ook je handen uit de mouwen steken? Bekijk de website voor meer informatie en om je aan te melden: Rondleiding & Klussen Voedselbossen Rotterdam - IVN Stadsvergroeners.

Quote

Uitgaan nu.nl

17 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching