Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Mimetheatergroep Bambie maakt voorstelling over striptekenaar met de Haarlemse theatermaker Servaes Nelissen.

NLMagazine Kunst & Cultuur - Na de première op 12 oktober in Frascati Amsterdam start de tournee van ‘BAMBIE 2197 - om en nabij planeet Moebius’. Op 24, 25 en 26 oktober is deze beeldende en muzikale voorstelling te zien in de Schuur in Haarlem. Op 8 december in CC Amstel in Amsterdam en op 9 december in de Verbeelding in Purmerend. 

Over Bambie 2197 – om en nabij planeet Moebius 
Met de Franse cultstriptekenaar Moebius als inspiratiebron ontvlucht Bambie de volle aarde op zoek naar verbeeldingsruimte. In de associatieve, psychedelische science-fiction van Moebius is de mens een ruimtereiziger op een onduidelijke missie in een onafzienbaar universum. Zijn hoofdpersonen belanden op verzonnen planeten waar ze welbespraakte aliens ontmoeten, aanschuiven bij intergalactische vergaderingen of per ongeluk muteren in geometrische vormen. Maar zelfs in de verste sterrenstelsels zijn er de dagelijkse, aardse problemen. Echt iets voor Bambie: fysiek geworstel dat samengaat met een grenzeloze fantasie.

BAMBIE laat zich voor BAMBIE 2197 inspireren door de Franse cultstriptekenaar Jean Giraud (1938-2012) die zijn geld verdiende met morsig-realistisch opdrachtwerk, zoals de succesvolle reeks over cowboy Blueberry. In zijn vrije tijd zocht hij artistieke vrijheid bij zijn alter ego Moebius.

Bambie 2197 – om en nabij planeet Moebius is een beeldende en muzikale voorstelling. Voor het eerst werkt Bambie samen de Haarlemse theatermaker Servaes Nelissen een meester in het vervaardigen en tot leven wekken van poppenfiguren en objecten. Livemuziek is van celliste/componist/theatermaker Amber Docters van Leeuwen, zij speelde eerder mee in Bambies Frou Frou. Martin Hofstra die eerder meespeelde in Bambie 16 valt in voor Paul van der Laan.

Credits
Spel: Amber Docters van Leeuwen, Martin Hofstra, Servaes Nelissen, Jochem Stavenuiter, mede gemaakt door Paul van der Laan
Eindregie & dramaturgie : Marijn van der Jagt
Livemuziek & compositie: Amber Docters van Leeuwen
Poppen: Servaes Nelissen
Vormgeving: Hester Jolink
Kostuums: Elian Smits
Lichtontwerp: Manuel Boutreur
Techniek: Arnoud Kaldeway
Fotografie & grafisch ontwerp: Sybren Kuiper – SYB
Productie: ’n More/Ellen van Bunnik
Zakelijke leiding: Tamara Keasberry
Marketing: Lonneke van Eden

Over Bambie
Al meer dan vijfentwintig jaar maakt Mimetheatergroep Bambie geestig en meeslepend beeldend theater waarin het lichaam de spiegel is van de menselijke ziel. Absurdistisch, even dromerig als woest en vol wonderlijke taferelen, (slapstick)gevechten en uitvergroot, herkenbaar gevoel. Sinds de oprichting, toen kernleden Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter nog op de Mime-opleiding zaten, is Bambie uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse theater. 

Meer informatie

www.bambie.nu

Quote

Uitgaan nu.nl

01 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching