22
Mon, Jul

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

DesiYUP Media Productions - NLMagazine/Rotterdam Evenementen - Het ‘Eindeloos India Festival’ belicht van 26-29 oktober de rijke geschiedenis, cultuur en muzikale tradities van de India Diaspora gemeenschap in Nederland.

Tijdens het vierdaags festival staat cultuurplatform DesiYUP samen met Debatpodium Arminius kerk, Kunsthal, de Doelen en de Bijenkorf stil bij 150 jaar Hindoestaanse immigratie. Deze unieke samenwerking biedt bezoekers een kans om nader kennis te maken met het verleden, heden en de toekomst van de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland. 

Eindeloos India belooft een culturele ervaring te bieden in het hart van Rotterdam. Het festival trapt af op 26 oktober in de Arminius Kerk met een debat over de erfenis van de Hindoestaanse gemeenschap. Artistiek leider Rajiv Bhagwanbali, documentairemaker Anita Bharos, historicus Rosemarijn Höfte, SKVR-docent Prewien Pandohi-Mishre, delen hun persoonlijke inzichten met het publiek en AD columniste Brenda Stoter Boscolo.

Op 27 oktober verplaatst het festival zich naar de Kunsthal met de voorstelling 'Many Faces of Love’. Deze voorstelling biedt een reflectie op 150 jaar immigratie en de invloed van oude literatuur op de Hindoestaanse cultuur. Het programma is nauw verbonden met '[H]erkennen Herbouwen - Wonderkamers van het Rotterdams koloniaal verleden’. Op 28 oktober is er speciale aandacht voor Indiase klassieke muziek in de Doelen, gepresenteerd door Prewien Pandohi-Mishre en Nirali Kartik. Het festival sluit op 29 oktober af in de Bijenkorf. Het winkelend publiek wordt getrakteerd op muziek en culinaire lekkernijen.

Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek www.desiyup.com

Quote

Uitgaan nu.nl

22 juli 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching