Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Rijswijk/Schiedam - Speeltuinen Inter Amicos in Rijswijk en Speeleiland Schiedam hebben van het SamenSpeelFonds een forse cheque én een extra bijzondere prijs ontvangen. Waarom? Deze speeltuinen hebben hun speelplek toegankelijk gemaakt voor álle kinderen, dus ook voor kids die met een handicap. 

Voor kinderen met een beperking zijn 9 op de 10 speelplekken ontoegankelijk. Ook in Zuid-Holland. Kinderen moeten toekijken hoe andere kinderen spelen. Hierdoor voelen zij zich té vaak buitengesloten en eenzaam. Deze speelplekken besloten direct in actie te komen na de oproep van het SamenSpeelFonds om een financiele bijdrage aan te vragen in hun gemeente voor toegankelijke speeltoestellen.*

Deze zomer wierp het SamenSpeelFonds een bal op in Zuid-Holland om speeltuinen begaanbaar te maken voor alle kinderen, ook die met bijvoorbeeld een fysieke of visuele beperking. Nu kunnen bovenstaande speelplekken bijvoorbeeld een (rolstoel)draaimolen aanschaffen, die voor alle kinderen leuk is. 

De bal rolt gewoon door! Ook andere speelplekken in Zuid-Holland en heel Nederland kunnen een aanvraag doen via samenpeelfonds.nl. Alleen maken zij géén kans op de buitenspeelkliko (twv €750) met daarin onder andere een parachutedoek (zie foto), grote bal, tikstokken om samen spelen te bevorderen. De blije speeltuinbeheerders en kinderen die meedachten in hun plannen stonden te trappelen om deze prachtige prijzen in ontvangst te nemen. In het najaar oktober-december komt die kans speelplekken in Groningen, Twente, Friesland toe. 

*Deze bijdragen van het SamenSpeelFonds voor speelplekken in Zuid-Holland zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds1818.

Website: http://samenspeelfonds.nl

Quote

Uitgaan nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching