Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Maastricht Fraaie horloges, kostbare klokjes – De verkoop van dure horloges van merken als Rolex en Patek Philippe heeft de Maastrichtse juwelier Martens een goed jaar opgeleverd. Het bedrijf maakte 9 miljoen euro winst. Een jaar eerder was dat nog 6,9 miljoen.

Dat blijkt uit de jaarrekening die is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Martens is ook eigenaar van de juweliersketen Schaap en Citroen. Ook die zaken deden het heel goed en droegen meer dan 37 miljoen euro bij aan het bedrijfsresultaat van de hele groep.

Bij juwelier Martens ging de netto-omzet van 34 naar 40,6 miljoen euro. Het geld werd vooral verdiend met de verkoop van horloges. In 2021 gingen voor 31,5 miljoen euro horloges over de toonbank. Het vorig jaar kwam de juwelier uit op een netto-omzet van 37,2 miljoen. De dure horloges werden leverden een marge van 38,6 procent op.

Uit de jaarrekening blijkt dat de winst over 2022 eerst aan de reserves werd toegevoegd. Die kwamen daarmee uit op ruim 17 miljoen euro. Van dat bedrag werd 8 miljoen uitgekeerd als dividend richting familie. Een jaar eerder kon Martens ook al een mooi dividend van 15 miljoen euro uitkeren.

Bron: Redactie Ondernemen in Limburg

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching