Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Residentie Orkest Den Haag presenteert bij het jaarlijkse Prinsjesdagconcert de nieuwe artist in residence, Josef Špaček. De Tsjechische topviolist soleert dan in Dvořáks Vioolconcert. Op het programma in september staan verder onder meer klassieke meesterwerken van Mozart, Haydn, Smetana en Debussy. De solisten – naast Josef Špaček – zijn Shunske Sato, Yang Yang Cai en Coraline Groen.

za 9 sep, 20.15 uur, Nieuwe Kerk: KLASSIEKERS MET SHUNSKE SATO
Sfeervol, ingetogen, intiem. Een concert in de Nieuwe Kerk blijft je altijd bij. De fenomenale akoestiek geeft de kamermuziek een extra dimensie. Vanavond keert topviolist Shunske Sato terug bij het Residentie Orkest met achttiende-eeuwse Weense klassiekers. Op het programma staan Mozarts briljante Eerste vioolconcert, Haydns theatrale Afscheidssymfonie, het Menuetto uit het Vijfde strijkkwartet van vioolvirtuoos Von Dittershof en de Symfonie in d van zijn leerling Vanhal.

vr 15 sep, 20.15 uur, Amare: ONTMOET DE STERREN VAN MORGEN
De passie spat af van de drie jonge musici van vanavond. Yang Yang Cai, die soleert in Clara Schumanns Pianoconcert, is een van de grootste pianotalenten van Nederland. Ze won in 2019 het prestigieuze YPF Concours. Coraline Groen, te horen in Vaughan Williams’ The Lark Ascending, won in 2020 het Vioolconcours Oskar Back. Dirigent Chloe Rooke won in 2021 met haar tomeloze energie en aanstekelijk plezier de publieksprijs van de prestigieuze Donatella Flick LSO Conducting Competition en was prijswinnaar van de International Conducting Competiton Rotterdam. Drie talenten die zonder twijfel je hart raken.

di 19 sep, 20.15 uur, Amare: PRINSJESDAGCONCERT MET JOSEF ŠPAČEK
Met trots presenteert het Residentie Orkest de nieuwe artist in residence, topviolist Josef Špaček, die internationaal wordt geprezen om zijn virtuositeit en veelzijdigheid, zijn bereik en de schoonheid van zijn spel en zijn indrukwekkende uitstraling. Tijdens het jaarlijkse Prinsjesdagconcert o.l.v. chef-dirigent Anja Bihlmaier soleert hij in Dvořáks klassieke Vioolconcert. Op het programma staan verder Smetana’s De Moldau uit Mijn Vaderland en Debussy’s La Mer.

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Instagram, YouTube

vlnr: Yang Yang Cai , Coraline Groen, Shunske Sato & Chloe Rooke, boven: Josef Špaček

Quote

Uitgaan nu.nl

04 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching