Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam Eten & Drinken, Uitgaan - Het café-restaurant Noorderlicht is vanwege vernieuwbouw van het café-restaurant tijdelijk weg van de NDSM-Werf. Voor de liefhebbers van de prachtige locatie aan het IJ presenteert het Noorderlicht-team deze zomer Paulaner Biergarten Amsterdam: de bekende picknicktafels aan het water, vers weissbier en een uitgebreid cultureel programma. De biergarten verwelkomt deze zomer ook het Over het IJ Festival en het Grachtenfestival. De Paulaner Biergarten Amsterdam is zes dagen per week van 12.00 uur tot ‘s avonds laat geopend (dinsdag gesloten).

Naar een nieuw Noorderlicht in 2025
Toen café Noorderlicht 17 jaar geleden startte op de NDSM-werf was er niets: geen pont, geen woontorens en geen festivals. Met oog voor duurzaamheid, cultuur en de sociale omgeving groeide Noorderlicht uit tot een van Amsterdam's meest geliefde culturele cafés. Het oorspronkelijk tijdelijke café groeide uit zijn voegen met 275.000 gasten in 2019 en was genoodzaakt te vernieuwen om onder andere de grond te saneren. De herkenbare ronde loods is gesloopt en zal worden vervangen door een nieuwe permanente loods met een restaurant en onder andere een klaslokaal waar jongeren kunnen leren koken. Voorjaar 2025 hoopt het vernieuwde Noorderlicht zijn deuren te openen.

Mede-eigenaar Krijn van Santen: ‘Terwijl we hard werken aan een nieuw Noorderlicht willen we onze Amsterdamse gasten blijven verwelkomen. Daarom zijn we blij dat we op korte termijn de Paulaner Biergarten Amsterdam hebben gerealiseerd. Ik heet iedereen van harte welkom om op ons unieke terras een biertje te komen drinken met uitzicht op ‘t IJ.’

Paulaner Biergarten Amsterdam
In de geest van culturele en culinaire huiskamer Noorderlicht kwam het Noorderlicht-team uit bij de biergarten-opzet: laagdrempelig, waar gasten kunnen aanschuiven bij elkaar met ruimte voor ontmoeting en cultuur. In samenwerking met de Duitse bierbrouwer kunnen Amsterdammers de komende twee jaar terecht bij de Paulaner Biergarten Amsterdam. Naast bier biedt de biertuin ook snacks en eenvoudige gerechten. Bij het hele menu staat duurzaamheid hoog in het vaandel, met bijvoorbeeld een vegan burger en de Noordzee burger, exclusief op basis van bijvangst-vis

Uitgebreid cultureel programma
Het cultureel programma waar Noorderlicht om bekend staat blijft ook in de Paulaner Biergarten Amsterdam bestaan. Bezoekers kunnen muziek, theater en vertelkunst verwachten op het podium aan het IJ en bij het kampvuur. Zo  presenteert de biergarten AMSTERJAM, een open jamsessie op het podium aan het IJ, traditiegetrouw op de zondag na de IJhallen vrijmarkt. Op 12 augustus kunnen gasten ‘Dansen aan ‘t IJ’ in een speciale silent disco van het Stille Disco DJ Team. De Biergarten vormt ook het hart van het Over het IJ Festival van 14-22 juli. Het festival Circusbende (NDSM-Werf en Erasmuspark) wordt gesteund door de biergarten. Tot slot verwelkomt de Paulaner Biergarten Amsterdam het openingsconcert van het Grachtenfestival op 11 augustus met het Nationaal Jeugdorkest en swingband Roaring Cats. Om de biertuin compleet te maken is er naar Duitse traditie een kleurrijke Maibaum opgetuigd.

Agenda
14-22 juli Over het IJ Festival
5 augustus AMSTERJAM
11 augustus Openingconcert Grachtenfestival
12 augustus ‘Dansen aan ‘t IJ
27 augustus AMSTERJAM
31 augustus - 3 september Circusbende’
9 september ‘Dansen aan ‘t IJ’

Quote

Uitgaan nu.nl

05 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching