Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur VIDEO - In de korte documentaire De collectie van Het Scheepvaartmuseum zie je de hoogtepunten van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Weet je nog niet zeker of je het museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Wil je meer leren over het maritieme verhaal van Nederland van toen en nu? Ook dan is de korte documentaire over Het Scheepvaartmuseum het kijken waard.

Het verhaal achter de collectie van Het Scheepvaartmuseum
De collectie van het museum kan met recht een ‘kompas naar de wereld’ genoemd worden, daar het een van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties van de wereld herbergt. Het Amsterdamse museum beheert maar liefst 40.000 objecten waaronder schilderijen, scheepsmodellen en wereldkaarten. Aan de hand van deze zeewaardige collectie laat het museum vijfhonderd jaar maritieme geschiedenis zien en hoe deze tot de dag van vandaag nog sterk verbonden is met onze samenleving.

De collectie van Het Scheepvaartmuseum | Documentaire | MuseumTV

Voor meer informatie over het gemaal bezoek je deze website. Ben je benieuwd naar welke andere musea je in de omgeving van Het Scheepvaartmuseum treft? Ga dan naar dit handige museumoverzicht

Quote

Uitgaan nu.nl

20 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching