Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Projectkoor Personare zingt o.l.v. Ad van Unen op 10 en 11 december “All-Night Vigil” (Vespers) van Rachmaninov.

Rachmaninov’s “All-Night Vigil”
“All-Night Vigil” is een a capella compositie voor gemengd koor.
De eerste zes delen bevatten originele canonieke teksten van de vesperdienst. De overige negen delen, Metten, zijn eveneens bewerkingen van Russische gezangen.
“All-Night Vigil” wordt bejubeld als “het mooiste werk dat de componist ooit heeft geschreven” en “het schitterendste product van de Russisch-orthodoxe kerk”.
Er zijn delen waarin het koor zingt in een vier-, vijf-, zes- en achtstemmige harmonie, in het zevende deel zelfs met elf verschillende stemmen. Die veelheid van stemmen voert de luisteraar door een breed scala van emoties.

Personare
Stichting Personare is opgericht in 2009 ter gelegenheid van het 25-jarig dirigentenjubileum van dirigent Ad van Unen, die als artistiek leider deel uitmaakt van het bestuur. Stichting Personare werkt met zangers, orkesten en solisten op projectbasis.
Er wordt vooral gewerkt met ambitieuze amateurs die het beste uit zichzelf willen halen. Door samenwerking te zoeken met professionals stimuleert Personare de uitwisseling van ervaringen, kennis en expertise. 

Concerten
Zaterdag 10 december om 16.30 uur in de Oude Kerk, Herenstraat 62B Rijswijk
Zondag 11 december om 16.30 uur in de Sint Laurentiuskerk, Dorpsstraat 42 Ulvenhout

Kaartverkoop
Kaartverkoop via https://www.personare.org/kaartverkoop/ of bij de volgende verkooppunten:

  • De Vrije Boekhandel – Veemarktstraat 40, 4811 ZG Breda

Quote

Uitgaan nu.nl

23 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching