Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Erfgoedparade. Foto: Boudewijn Bollmann - NLMagazine Kunst & Cultuur - In oktober en november vormen de Beverwijkse Grote Kerk, de Grote Kerk in Goes en de Schiedamse Havenkerk het decor voor de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’: bijzonder verticaal danstheater waarbij publiek de grote monumentale kerken op een totaal andere manier kan beleven. ‘Dans naar de Hemel’ is de eerste productie van de erfgoedparade: een initiatief van BOEi en de VriendenLoterij dat culturele makers aan iconische gebouwen verbindt. 

De voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.  

Het publiek krijgt in de kerken een spektakelstuk te zien; een voorstelling die de mogelijkheden van een kerk als culturele locatie volledig benut. Stichting Ropes Aligned combineert dansers, freerunners en spannende orgelmuziek tot een energieke voorstelling met professionele dansers, muzikanten en topatleten. 

De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en leegstaand erfgoed te activeren. De voorstellingen zijn gericht op een breed publiek; laagdrempelig en betaalbaar. De erfgoedparade komt graag in contact met meer culturele makers en locaties om samen nieuwe ideeën vorm te geven.

De eerste voorstellingen zijn op 15 en 16 oktober in de Grote Kerk in Beverwijk. Meer informatie is te vinden op www.erfgoedparade.nl

Quote

Uitgaan nu.nl

23 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching