Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Wie is er klaar voor de gloednieuwe tentoonstelling ‘Love Stories – Kunst, passie en tragedie?’ - Vanaf zaterdag 17 september 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 toont De Hermitage in Amsterdam wel honderd andere portretten over de liefde, passie en tragedie in al haar vormen.

Van zestiende-eeuwse schilderijen tot hedendaagse fotografie van de hand van beroemde kunstenaars als Anthony van Dyck, Lee Miller en Annie Leibovitz. De kern wordt gevormd door een reeks real-life love stories over de liefde in al haar vormen. Van romantische liefde tot de obsessie van kunstenaars voor hun muze en van liefdestragedies tot de liefde die tegen alle verwachtingen in overwint. De inrichting is bijna gereed en we pakten een van de topstukken uit: een olieverfportret van de beroemde schilder Angelica Kauffman (1790).

Een keur aan koppels
Van zestiende-eeuwse schilderijen tot hedendaagse fotografie van de hand van beroemde kunstenaars als Anthony van Dyck, Lee Miller en Annie Leibovitz. Meer dan honderd portretten geven gezamenlijk een ontroerend beeld van hoe liefde en verlangen portretkunst door de eeuwen heen gevormd hebben. De kern wordt gevormd door een reeks real-life love stories zoals het huwelijk van het acteurskoppel Laurence Olivier en Vivien Leigh.

Love Stories ei een reizende tentoonstelling van de National Portrait Gallery in Londen. De wereldberoemde galerie aan Trafalgar Square huisvest de grootste collectie portretkunst ter wereld. De tentoonstelling wordt verrijkt met prachtige Nederlandse portretten, samengesteld met de Dutch National Portrait Gallery.

Hermitage
Dagelijks geopend 10-17 uur
Ingang: Amstel 51, Amsterdam

Quote

Uitgaan nu.nl

02 februari 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching