Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Alleen jij kunt van jezelf een queen maken - NLMagazine Lifestyle Mode - De nieuwste Hunkemöller-campagne wordt komende september gelanceerd en toont de prachtige Nyakim — een trotse vrouw die haar zelfbewustzijn over wie ze was al op hele jonge leeftijd ontwikkelde. Toen ze nog klein was, weigerde ze haar huid te bleken om te voldoen aan het toen Westerse ideaalbeeld van een lichtere huid. In plaats daarvan roept ze alle vrouwen op om het zelfvertrouwen te hebben dat ze precies goed zijn zoals ze zijn.

Hunkemöller en Queen Nyakim brengen de Queen in iedereen naar boven met deze koninklijke collectie die vrouwen wil laten zien wat ze kunnen bereiken als ze geloven in zichzelf en groot durven te dromen.

  • Het inspirerende levensverhaal van Nyakim Gatwech begint met haar geboorte in een vluchtelingenkamp in het Ethiopische Dima, waarna ze uitgroeit tot een Amerikaans topmodel.

  • Met haar Afrikaanse achtergrond en expertise in fashion werkte ze samen met de designers van Hunkemöller aan het samenstellen van deze collectie kleurrijke lingerie.

  • Kenmerkend voor deze collectie zijn de sprekende kleuren die elke huidskleur en elk lichaam krachtig presenteren.

  • Ruime maatkeuze van XS tot XXXL, en bh’s tot cup 85G: flatteus voor elk figuur, voor ondersteuning én een extra dosis zelfvertrouwen.

Ze wil met deze collectie ook een ode brengen aan de mensen die haar het meeste hebben geïnspireerd – de sterke vrouwen in haar familie, van haar moeder tot haar oudere zus. Haar verhaal is inspirerend. Voor haar moeder was het vreselijk moeilijk om te vluchten uit hun geboorteland Soedan en alles achter zich te laten, waarna ze terechtkwamen in een Ethiopisch vluchtelingenkamp op zoek naar een beter en veiliger leven. Ze vertelt hoe haar moeder op een dag thuiskwam en zag dat ze een bh droeg, waarop ze Nyakim toewenste: “Dat god je alle passende bh’s mag geven die je wilt.” Ze lacht dat deze wens in vervulling is gegaan dankzij een samenwerking als deze.

Over de collectie
Het resultaat van deze samenwerking omvat meer maten, stijlen, vormen en is kleurrijker dan ooit – ter ere van de queen in ieder van ons. De collectie is een combinatie van lingerie, bodies, beenmode en nachtmode, in kleuren en modellen die iedereen met elke huidskleur ten volle omarmen. De collectie bevat ook bodysieraden die zorgen voor net dat beetje extra bling en zijn bedoeld om onder kleding gedragen te worden. Maar dan wel op zo’n manier dat bij hals en armen een glimp ervan zichtbaar is. Een kleine ode aan grotere sieraden.

Met Nyakims achtergrond in fashion, door haar modellenwerk, haar verleden en de expertise van het designteam van Hunkemöller, zijn items ontworpen die met hun pasvorm elke draagster een royal zelfvertrouwen geven.

Over Nyakim Gatwech
Nyakim Gatwech is de jongste van zes kinderen en werd geboren in een vluchtelingenkamp in Dima, Ethiopië, nadat haar moeder en vader in Zuid-Soedan van elkaar werden gescheiden als gevolg van een conflict in die regio. Ze droomde ervan om model te worden, en uiteindelijk kreeg haar familie asiel in de VS waar haar droom werkelijkheid werd. Na aankomst in de VS was ze slachtoffer van pesterij en racisme, maar jaren later groeide ze uit tot een sensatie die viral ging omdat ze weigerde haar huid te bleken. Na jaren van onzekerheid over haar huidskleur zag ze in dat ze haar uiterlijk kon inzetten om anderen te inspireren tot zelfliefde.

In een interview met Teen Vogue zei ze: “Er is tijd voor nodig om te houden van wie je bent. Wees zelfverzekerd, wat de situatie ook is. Andere mensen zien het als je van jezelf houdt en houden dan weer van jou omdat jij jezelf bent.”

Gatwech hoopt dat ze ooit een non-profit kan lanceren om de positie van kansarme milennials van Zuid-Sudanese afkomst te versterken en maatschappelijk-economische kansen voor ze te creëren. Een ander doel van haar is producten voor intieme hygiëne en ondergoed te verstrekken aan vrouwen en meisjes in vluchtelingenkampen die geen toegang hebben tot deze essentiële producten. Op dit moment woont ze in Los Angeles.

Quote

Uitgaan nu.nl

05 juli 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching