Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Van 2 september t/m 11 november toert Angry Young Men door het land. Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk, Mees Hilhorst en Juan Zayd vormen de cast van de vlijmscherpe voorstelling met hiphop van Floris van Delft en rapper Winne. De première is zaterdag 3 september op Stadsfestival Zwolle.

In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

Floris van Delft maakt samen met rapper Winne een vlijmscherpe voorstelling met hiphop over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die dromen van geld en aanzien. Jongens die altijd hun dekking hoog hebben.

Angry Young Men gaat over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren veilig te laten opgroeien. Vertrekpunt zijn de nieuwsberichten over jongens die huurmoorden plegen, aangevuld met verder onderzoek, gesprekken met jongeren en de mensen om hen heen. Hoe weeg je de afschrikkende werking van hoge straffen af tegen de consequenties voor het leven van jongeren die niet eens de kans kregen om volwassen te worden?

Bij dit project wordt intensief samengewerkt met jongeren die zelf hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze maken korte solovoorstellingen, een podcastserie en (social)media content over hun perspectief. Of ze gaan aan de slag achter de schermen, bijvoorbeeld met kostuums, als schrijver of als productieassistent.

Angry Young Men is een productie van WAT WE DOEN. Het theatergezelschap, bekend van voorstellingen zoals Hoe ik talent voor het leven kreeg, MOLLEN en Toen wij van Rotterdam vertrokken, werkt aan uitdagende projecten over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, stand-up comedy en lezingen. WAT WE DOEN zoekt altijd vormen die passen bij zijn onderwerpen én zijn publiek. 

ANGRY YOUNG MEN
Actrice Imanuelle Grives (Alleen maar nette mensen);
Actrice/zangeres Laurien van Rijswijk (MOLLEN);
Acteur Mees Hilhorst (Knetter);
Acteur/rapper Juan Zayd (100%WAAR;.
Tekst: Floris van Delft & Winne;
Regie: Floris van Delft;
Regieassistentie: Boyd Grund;
Muziek: Bnnyhunna (Benjamin Ankomah);
Kostuumontwerp: Sara Hakkenberg;
Technische productie: Remko van den Ende;
Foto: Mark Engelen.
In samenwerking met Theater Zuidplein; mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, ZOZ Fonds, Fonds 21.

Van 2 september t/m 11 november staat de voorstelling in Zwolle, Rotterdam, Den Bosch, Heerlen, Leiden, Amsterdam, Nijmegen, Enschede, Arnhem, Zaandam, Dordrecht, Utrecht, Den Haag, Deventer, Venlo en Leeuwarden.

Online: Angry Young Men, Wat We Doen, Facebook, Twitter, Instagram

Quote

Uitgaan nu.nl

31 mei 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching