Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid, maatschappij, economie - Stichting Vrij Bij Mij komt met Praat Vrij Bij Mij, een gratis telefoonnummer voor professionele hulp en een luisterend oor.

"Door de voortdurende maatregelen raken heel veel Nederlanders in de knel. Opvattingen over de maatregelen werken als een splijtzwam binnen families en vriendengroepen met als gevolg dat dierbare relaties onder druk staan of zelfs worden verbroken. Ook zijn er veel mensen die vrezen hun baan en inkomsten te verliezen, zich niet meer durven uit te spreken of zich gedwongen voelen om - tegen hun gevoel in - keuzes te maken. Voor al deze mensen komt er Praat Vrij Bij Mij. Eén gratis telefoonnummer dat toegang geeft tot een landelijk netwerk van professionals, die onvoorwaardelijk klaar staan voor iedereen die een luisterend oor nodig heeft." aldus initiatiefnemer Olaf Weller.

Enorme emotionele impact
Weller vervolgt "Omdat zoveel families en vriendengroepen uiteen vallen, kunnen velen niet meer terecht bij de mensen bij wie ze dat voorheen wel kon. Dit gemis en verlies van contact met dierbaren hakt er in. Als daarbij ook nog eens je werk en inkomsten dreigen weg te vallen en je wordt buitengesloten, heeft dit een enorme emotionele impact. In zo’n situatie is het van groot belang om een luisterend oor te hebben en advies te krijgen. Met Praat Vrij Bij Mij gaan we ervoor zorgen dat al deze mensen dit krijgen en geholpen worden zodat ze weer vooruit kunnen."

Gratis telefoonnummer, dag en nacht bereikbaar
Het gratis telefoonnummer van Praat Vrij Bij wordt dag en nacht bereikbaar voor iederéén. De lijnen worden bemand door professionals. Dit zijn ervaren luisteraars zoals coaches en therapeuten die de juiste vragen stellen waardoor de beller zichzelf kan hervinden en herpakken. Wij willen iedereen direct te woord kunnen staan op de momenten dat zij dat het hardst nodig hebben. Of je nu een klein of groot probleem hebt, jong of oud bent en wat je ook kiest voor jouw lichaam. Iederéén is welkom bij Praat Vrij Bij Mij.

Crowdfunding gestart
Om Praat Vrij Bij Mij mogelijk te maken is een crowdfunding gestart. Het doel van de crowdfunding is om een bedrag van € 350.000 op te halen. Met dit geld wordt een gedegen organisatie neergezet om Praat Vrij Bij Mij te realiseren, worden meer dan duizend mensen opgeleid en begeleid zodat zij op een professionele manier gesprekken kunnen voeren en wordt het technisch mogelijk gemaakt om alle telefoontjes te verwerken en de privacy van de bellers te waarborgen. Bovendien wordt Praat Vrij Bij Mij bekend gemaakt bij zoveel mogelijk mensen die het nodig hebben.

Aandacht op samenleving waar iedereen altijd welkom is
Praat Vrij Bij Mij is een initiatief van Stichting Vrij Bij Mij. Bij Vrij Bij Mij willen we een samenleving waarin iederéén altijd welkom is. Een wereld gebaseerd op vertrouwen, verbinding en creativiteit. Waar je vrij kan kiezen over jouw lichaam en gezondheid. En we onze deuren altijd voor elkaar open houden. In plaats van aan te tonen wat er mis is, richten wij al onze aandacht op wat we wél willen.
Hiervoor lanceerden we eerder al Keuze Vrij Bij Mij en Luister Vrij Bij Mij. Op Keuze Vrij Bij Mij vind je aanbieders waar iedereen altijd welkom is. Op Luister Vrij Bij Mij vind je optredens waar je in huiselijke sfeer zonder QR-code kunt genieten van muzikanten, cabaretiers, dichters, bands en andere artiesten. Naast Praat Vrij Bij Mij ontwikkelt men momenteel ook Werk Vrij Bij Mij, een vacaturesite voor werkgevers en werkzoekenden die elkaar vrij laten in keuzes rondom lichaam en gezondheid.

Quote

Uitgaan nu.nl

24 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching