Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Onderwijs en Politiek - BVNL-Kamerlid Olaf Ephraim hamerde vorige week in de Kamer op het belang van goed onderwijs in het begrotingsdebat Onderwijs. Ten eerste moeten hiervoor de salarissen goed zijn. “Bezuinigen op onderwijs is een verschraling van de toekomst”, aldus Olaf Ephraim.

“Verbindende vakken als muziek, toneel en lichamelijke oefening dienen niet te worden wegbezuinigd. Ten tweede moet de regeldruk worden verkleind. Docenten spreken over enorme administratieve lasten. Laten we hiermee stoppen en de docent weer de docent laten zijn”.

Bovendien vroeg Olaf Ephraim aan de minister hoe groot de leerachterstanden door corona zijn en hoe deze weggewerkt zullen worden. BVNL diende een motie in met de opdracht aan het kabinet om het lerarentekort aan te pakken. Uit onderzoek is gebleken dat de grootste oorzaak van uittreding van leraren vooral een gebrek aan uitdaging en zelfontwikkeling betreft. BVNL wil daarom leraren de kans geven om zichzelf te ontwikkelen door middel van bijscholing zodat zijzelf maar vooral ook hun leerlingen daar profijt van kunnen hebben.

Bron: BV-NL

Quote

Uitgaan nu.nl

06 december 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching