Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - In What’s New brengt MuseumTV de nieuwste ontwikkelingen in beeld van de Nederlandse museumwereld, van museumaankoop tot nieuwe tentoonstelling. In de What’s New van 23 september 2021: onderbelichte meesterschilders uit Zeeland worden belicht. 

Sinds 2018 schenkt het Stadhuismuseum Zierikzee aandacht aan Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw. In de voormalige raadzaal van het stadhuis vind je hun huidige tentoonstelling ‘Portretten door Zeeuwse Meesters’.
In de tentoonstelling hangen verschillende portretten waarvan de makers officieel niet bekend zijn. Neem bijvoorbeeld de twee schilderijen van een broer en zus. Het schilderij van het meisje is officieel gesigneerd door meesterschilder Justinus Arondeaux. Het schilderij van het jongetje heeft echter geen signatuur. Men neemt aan dat het schilderij ook door Arondeaux gemaakt is aangezien zijn zusje ook door hem is geportretteerd, maar helemaal zeker is dit niet.

Naast deze zijn er nog vele andere schilderijen waarvan de schilder tot op de dag van vandaag nog onbekend of onzeker is. Het museum voert regelmatig uitgebreide onderzoeken uit om de makers van schilderijen te kunnen vaststellen. 

De trouwzaal van het museum wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen. Mede door deze activiteiten is de zaal volgehangen met huwelijksportretten. Sommige gelukkig samen met hun geliefde, andere eenzaam en alleen. Door de onbekendheid van de meesters komen veel van de werken in grote tentoonstellingen niet op zaal te hangen. Het Stadhuismuseum Zierikzee brengt hier verandering in, in hun tentoonstelling. 

Meer informatie
Museum informatie
Stadhuismuseum Zierikzee
Meelstraat 6-8
4301 EC
Zierikzee
Tel: 0111-454 464
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: MuseumTV

Quote

Uitgaan nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching